To siktet i konjakk-mysteriet

Politiet har pågrepet og siktet to menn i det store konjakkmysteriet. Men fremdeles er rundt 13 500 flasker av de edle dråpene sporløst forsvunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter tips fra publikum slo tjenestemenn fra Sørum lensmannskontor til på en adresse i Sørum og en adresse i Aurskog seint lørdag kveld.

En 35 år gammel mann fra Sørum og en 30 år gammel mann fra Aurskog er pågrepet og siktet i forbindelse med norgeshistoriens største spritkupp for to uker siden.

Flere

involvert?

De frekke tyvene slo til mot en trailer på en ubevoktet parkeringsplass på Elverum. Bilen var lastet med hele 18424 Bache-Gabrielsen-flasker, men tyvene måtte la en pall med 576 flasker stå igjen.

Hjemme hos den ene av de siktede fant politiet flere tusen flasker med konjakk. Til sammen beslagla politiet vel 4500 konjakkflasker lørdag kveld. Disse er nå låst inne på politihuset på Lillestrøm. Politiet opplyser til Dagbladet at flaskene stammer fra tyveriet.

- Til en viss grad er dette et gjennombrudd i saken. Men høyst sannsynlig er flere personer involvert. Pågripelsen gir oss likevel en mulighet til å prøve å kartlegge de som er involvert, sier politifullmektig Mette Ackenhausen ved Østerdalen politidistrikt til Dagbladet.

Sjekk nummeret

De to mennene er foreløpig siktet for heleri. Politiet på Elverum vurderer nå fortløpende om siktelsen skal utvides til også å gjelde tyveri. De to mennene kan bli framstilt for varetektsfengsling på Elverum i dag.

Seint i går kveld var bare en av de siktede avhørt. Den andre vil bli avhørt i løpet av morgentimene i dag. Politiet vil ikke opplyse om noen av de to har tilstått.

Fremdeles er rundt 13 500 flasker med Bache-Gabrielsen sporløst forsvunnet, og derfor fortsetter politijakten på de edle dråpene. Konjakkflaskene har allerede blitt omsatt på Østlandet. Dagbladet har fått tilbud om å kjøpe konjakk som skal stamme fra konjakkpartiet.

Hvis du blir tilbudt Bache Gabrielsen-konjakk, så se nøye på produksjonsnummeret nedenfor flaskehalsen. Hvis nummeret er 107918 07000, så er flaska en del av det stjålne partiet.