To siktet, våpenet funnet

19- og 21-åring i varetekt etter skyting i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du opplysninger om saken? Kontakt politiet på telefonnummer 02800, eller tips oss på MMS/SMS 2400, ev. e-post 2400@dagbladet.no.
(Dagbladet.no): To menn på henholdsvis 19 og 21 år sitter nå i varetekt på Bergen politistasjon etter gårsdagens skytedrama i bydelen Åsane, der en 20 år gammel mann ble skutt og hardt skadd. Også våpenet som ble brukt, ei hagle, er funnet.

20-åringen ble skutt utenfor Harley-Davidsons butikklokaler på Nyborg i Åsane like før klokka 21 i går kveld. Vitner fant den hardt skadde mannen og varslet politiet, som rykket ut til åstedet med store styrker, blant annet den bevæpnede deltagruppa.

Trusler

Et mannlig vitne overhørte en hissig samtale mellom offeret og den antatte gjerningsmannen like før skytingen. Sistnevnte skal ha truet 20-åringen og sagt «Hvis du ikke kommer deg ut av bilen, skyter jeg deg!». Gjerningsmannen stakk fra stedet i en grønn Volkswagen Golf.

- De siktede ble pågrepet seint i går kveld og i natt, og under en av pågripelsene, i Indre Arna, ble det vi antar er våpenet, funnet, opplyser etterforskningsleder Rune Tveit ved Arna og Åsane politistasjon til Dagbladet.no.

Ifølge politioverbetjenten ble de to pågrepet uten dramatikk, og det antas at en av de siktede er mannen som stakk av i Golfen, som ennå ikke er funnet. Politiet antar imidlertid at de har kontroll på alle de involverte.

- Vi etterlyser ikke flere i saken, sier Tveit.

«Konkrete navn»

ÅSTEDET: Politietterforskere i sving på stedet der 20-åringen ble funnet, utenfor Tilhengerspesialisten og Harley-Davidson Bergens lokaler på Nyborg. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN
ÅSTEDET: Politietterforskere i sving på stedet der 20-åringen ble funnet, utenfor Tilhengerspesialisten og Harley-Davidson Bergens lokaler på Nyborg. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN Vis mer

Allerede i går kveld opplyste politiet at de hadde «konkrete navn» å jobbe ut fra, men etterforskningslederen vil ikke fortelle hvorfor de sirklet inn akkurat de to siktede.

- Men de er begge kjenninger av oss, sier overbetjenten, som opplyser at de to unge mennene vil bli avhørt i løpet av dagen. Samtidig fortsetter vitneavhørene.

- Vi har snakket med en del vitner allerede, men etterlyser flere som kan sitte med opplysninger om skytingen, sier Tveit, som avviser at gårsdagens episode har noen forbindelse til det såkalte Åsanedrapet i 2000. Straffesaker knyttet til drapet ruller og går fortsatt i rettssystemet, selv sju år etter.

- Vi kan ikke se noen tilknytning til noen av de involverte i drapssaken, sier overbetjenten, som ikke vil si noe om hvilke motiver som kan ligge til grunn for gårsdagens skyting.

Det 20-årige skuddofferet ble i går kveld operert på Haukeland universitetssykehus, og tilstanden hans betegnes som alvorlig, men stabil. Han skal avhøres så snart som mulig, men allerede i går fikk politiet snakket litt med ham, og han skal da ha kommet med viktige opplysninger i saken.

Interaktivt kart: GOOGLE MAPS