Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To sivile drept i Albania

TIRANA: Serbiske styrker rettet i dag granatild mot tre landsbyer i Tropoje-distriktet i Nord-Albania, ifølge albansk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En representant for Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) opplyste at to sivilpersoner ble drept av granatene på den albanske siden av grensen.

- Sjefen for de albanske grensevaktene, Bajram Gosturani, opplyste at to sivile ble drept nær sentrum av Tropoje kl. 18.00, da flere granater slo i landsbyen, sa OSSE-talsmann Andrea Angeli.

Beskytningen skjedde fra et område i Kosovo, der de serbiske styrkene var innblandet i harde kamper med den kosovoalbanske geriljaen. Dermed er det ikke klart om det var snakk om streifskudd eller målrettet beskytning av de tre albanske landsbyene.

- Det har vært kamper i løpet av dagen på den andre siden av grensen. Men denne gang har serberne brukt artilleri, og granater har slått ned i tre landsbyen i Albania, opplyste en politimann i Kukes, 60 kilometer sørøst for Tropoje.

(NTB-Reuters)