Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To sivile NATO-ansatte drept i dag

Mann i politiuniform stormet inn i leir nord i Afganistan.

NYE PROTESTER: Også i dag har det brutt ut demonstrasjoner i Afghanistan i forbindelse med koranbrenningen i USA. Her fra demonstrasjonen i Kadahar i går da mer enn 30 personer ble skadet og to politifolk drept. Foto: Reuters/Scanpix
NYE PROTESTER: Også i dag har det brutt ut demonstrasjoner i Afghanistan i forbindelse med koranbrenningen i USA. Her fra demonstrasjonen i Kadahar i går da mer enn 30 personer ble skadet og to politifolk drept. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To personer som er på jobb for NATO i Afghanistan ble i dag skutt og drept inne i en leir i Faryab-provinsen nord i landet, opplyser forsvarsalliansen.

Det var en mann i afghansk politiuniform som avfyrte skuddene. han kom seg unna, og det er foreløpig ikke klart om attentatmannen virkelig er en afghansk politimann, melder Reuters.

De to drepte var ifølge Reuters stasjonert nord i Faryab-provinsen.

Bølgen av protester fortsetter mot at den amerikanske pastoren Terry Jones og hans støttespillere satte fyr på Koranen 20. mars. Minst 22 personer har blitt drept i demonstrasjonene, som har spredt seg til alle de større byene i Afghanistan.

Fredag ble sju FN-ansatte, blant dem norske Siri Skare, drept i Mazar-i-Sharif.

I dag fortsetter demonstrasjonene rundt om i landet, blant annet samlet over 1 000 personer seg i Metherlam øst for hovedstaden Kabul.

Under demonstrasjonen i Metherlam skal demonstrantene blant annet ha ropt slagord som «død over Amerika», og kastet steiner på politiet mens de skjøt i lufta, ifølge nyhetsbyrået AP.

Demonstrasjonene hadde startet i et distrikt utenfor og spredte seg raskt til byen, opplyser en afghansk tjenestemann til AFP.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media