ULYKKE: En person er erklært død og en er kritisk skadd etter en ulykke om bord på det Malta-registrerte tankskipet. Skipet ligger til kai i Måløy lørdag formiddag. Foto: Privat / NTB scanpix
ULYKKE: En person er erklært død og en er kritisk skadd etter en ulykke om bord på det Malta-registrerte tankskipet. Skipet ligger til kai i Måløy lørdag formiddag. Foto: Privat / NTB scanpixVis mer

To sjømenn døde etter arbeidsulykke på tankskip

Ble funnet bevisstløse da de utførte arbeid i en tank.

Tidlig lørdag morgen ble to personer fløyet til sykehus etter en arbeidsulykke på et tankskip. Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk melding om ulykken klokka 4.30 lørdag morgen, og redningshelikopteret var fremme like etter klokka 5.

En person i 70-åra ble erklært død og den andre var kritisk skadd. De to utførte arbeid i en tank, og det var mannskapet selv som hentet dem ut av tanken.

Bevisstløse

Vest politidistrikt fikk melding om ulykka klokka 05.21 i går tidlig.

- Skipet lå 13 nautiske mil vest for Stadlandet. To mannskaper ble funnet bevisstløse, og det ble sendt ut et redningshelikopter, sier operasjonsleder Morten Rebnord til Dagbladet.

De ble fløyet til sykehuset i Ålesund, og kort tid etter ble den ene personen erklært død.

Hydrogensulfid

Ifølge politiet skal de to ha blitt utsatt for hydrogensulfid, men mer kan de foreløpig ikke si om hendelsesforløpet.

- Det får etterforskningen avdekke. Det er et mannskap på 14 personer, inkludert de to, så det tar litt tid å avhøre alle, sier Rebnord.

Både Sjøfartsdirektoratet og Havarikommisjonen er varslet om ulykken. Arbeidstilsynet er ikke involvert, siden skipet ikke er norsk, opplyser operasjonslederen.

Sjømannen i 40-åra, som var innlagt på sykehus etter ulykken ved Stadlandet lørdag, er også død.

Det opplyser Ålesund sjukehus søndag formiddag. De to døde skal være fra Fillippinene og Spania har Fjord Shippings talsmann Hugo Matre opplyst til NTB.

Erfarne sjøfolk

- Vi er i en tidlig fase for å avklare hendelsesforløp og følge opp pårørende og mannskap for øvrig, sier talsmann for Fjord Shipping, advokat Hugo Matre, til NTB.

Matre forteller at de berørte mennene begge er erfarne sjøfolk.

De to var ikke norske, men politiet vil foreløpig ikke gå ut med ytterligere opplysninger om skipet eller personene, siden pårørende ennå ikke er varslet.

Skipet var på vei fra Norge til England da ulykken skjedde. Nå ligger det til kai i Måløy. Skipet er Malta-registrert og ifølge NTB frakter det rapsolje.

- Dette var en ballast-tur der skipet gikk uten last. Men i forbindelse med oppfylling av ballast, har de hatt denne hendelsen, sier Matre til Bergens Tidende.