Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stormen «Helena» raser:

To skadd, 10 000 strømløse og hus evakuert etter jordras

Det kraftige uværet har herjet på Vestlandet, og kjennes over store deler av Norge.

TAK BLÅSTE AV: Den sterke vinden sendte et tak fra et naust inn i vinduet på en bolig på Hanøytangen utenfor Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
TAK BLÅSTE AV: Den sterke vinden sendte et tak fra et naust inn i vinduet på en bolig på Hanøytangen utenfor Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tropiske stormen «Helena» har onsdag kveld herjet på Vestlandet. Fasit etter midnatt er blant annet som følger:

Stormens herjinger ventes å fortsette til morgentimene torsdag.

133 meldinger

Vest politidistrikt har mottatt 133 meldinger om ulike naturskader siden onsdag kveld.

- Det har vært sterk vind i store deler av distriktet, og fra onsdag kveld klokka 18 har politiet mottatt totalt 133 meldinger om ulike naturskader. Det er ikke meldt om alvorlige personskader, rapporterer politiet i vest klokka 04.00 torsdag morgen, ifølge NTB.

Det ble onsdag kveld registrert vindkast på 32-34 meter per sekund på Sotrabrua i Hordaland onsdag kveld. Grensen for orkan styrke går ved 32,6 meter per sekund.

For at uværet skal kunne kalles en orkan må vinden overstige 32,5 meter per sekund som et gjennomsnitt over 10 minutter.

Folk oppfordres til å ikke gå ut med mindre det er helt nødvendig.

- Vi har vindkast over 45 meter per sekund i Sogn og Fjordane, på Kvamsfjellet i Jølster, sier vakthavende meteorolog Vibeke Thyness til Dagbladet.

- De er på det høyeste nå, legger hun til.

Tak blåste av

Like etter 21.00 onsdag kveld meldte Vest politidistrikt at et tak hadde blåst av en enebolig på Askøy, og inn i et annet hus. Det er meldt om store skader på de aktuelle husene.

Én person fikk skader i hånda som følge av ulykken.

I Sunnfjord i Sogn og Fjordane blåste et tre over en bil. Én person ble skadd i ulykken, og ble fraktet til sykehus.

I Os fikk en restaurant et vindu knust etter at vinden sendte flere utemøbler inn i vinduet. I Bergen sendte vinden en trampoline opp på et hustak på Sollien.

Seinere på kvelden gikk det flere jordras over fylkesvei 609 mellom Førde og Askvoll.

Flere biler ble stengt inne mellom rasene, men ingen personer ble tatt av raset.

Også på Askøy gikk det et jordras som var omtrent 15 meter langt. Raset gikk bak en enebolig, som ble evakuert.

Måtte sikre stillas

Også på Østlandet har man merket uværet. Langs Oslofjorden har det blåst sterk kuling onsdag kveld. Dette ventes å fortsette i løpet av natta, men Østlandet vil få enda mer vind fredag.

Like over klokka 22 meldte Oslo politidistrikt på Twitter at et stillas var i ferd med å rase ved ei blokk på Brattlikollen grunnet sterk vind.

- Brannvesenet har sikret stillaset. Kontaktperson er på stedet og tar en befaring med brannvesenet for å kvalitetssikre at sikringene holder gjennom natta, opplyser politiet minutter seinere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!