Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To skadd da lokaltog kolliderte på Skøyen i Oslo

En mannlig lokfører og en kvinnelig konduktør ble skadd da to lokaltog kjørte inn i hverandre like før klokka 9 i morges på Skøyen stasjon i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 41 år gamle lokføreren ble kjørt til Ullevål sykehus, med lette skader i ansiktet, tilstanden skal være stabil. Den kvinnelig konduktøren ble også lettere skadd, og er kjørt til Oslo legevakt.

- Vi hadde et utrolig hell ved at det ikke var mange passasjerer i togene. Hvis ulykken hadde skjedd en halvtime tidligere, hadde alt sett annerledes ut, sier driftssjef i NSB lokaltrafikk, Harald Skaarnes.

Årsak ukjent

Årsaken til at de to togene kolliderte, er ikke kjent. Det ene toget sto på Skøyen stasjon og ventet på å kjøre i rute mot Oslo og Ski.

Det var tomt da ulykken inntraff. Det andre toget kom fra Drammen og skulle også til Oslo. Hvorfor de to togsettene befant seg på samme linje, var det ikke mulig å få vite noe om i formiddag. Jernbaneverkets ulykkeskommisjon har allerede startet granskingen av ulykken.

- I og med at det oppsto personskade, er dette nå en politisak. Årsaken til ulykken blir neppe klar i dag, sier informasjonsdirektør Sigurd Sandvin i Jernbaneverket.

Sammenstøtet var så kraftig at toget bak kjørte vel fire meter inn i togsettet som sto foran. Det var lokfører i det bakre lokaltoget som ble skadd, mens den kvinnelige konduktøren befant seg i den bakre del av toget som sto stille.

Få passasjerer

Ifølge opplysninger fra NSB var det relativt få passasjerer i lokaltoget mot Oslo.

- Vi har fått opplyst at det var 10 passasjerer på toget fra Drammen. Men de bare reiste seg og forlot toget etter sammenstøtet, så vi har derfor ikke fått snakket med dem, sier Harald Skaarnes.

Togulykken førte til at kjørestrømmen i området ble slått av, dermed måtte NSB Persontrafikk og NSB Gardermobanen sette opp busser og maxidrosjer for å transportere passasjerer fra Asker, Sandvika og Ski til Oslo.

Ved 10.30-tiden var kjørestrømmen på Skøyen stasjon tilbake. Jernbaneverket tillot trafikk på ett spor for Flytoget, for lokaltog mellom Lillestrøm og Asker og for InterCity-tog. Informasjonsdirektør Karin Lorentz-Larssen i NSB Persontrafikk regner med store forsinkelser utover dagen. Passasjerer vil bli fraktet med busser til togtrafikken normaliserer seg.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media