HENTET UT: En person ble hentet ut av lastebilen som havnet i vannet. To personer er skadd etter ulykken ved Voss. Foto: Arnstein Karlsen
HENTET UT: En person ble hentet ut av lastebilen som havnet i vannet. To personer er skadd etter ulykken ved Voss. Foto: Arnstein KarlsenVis mer

To skadd etter at lastebil havnet i elva i Voss

Flere trailerulykker i Hordaland og Rogaland etter at det kom store mengder snø i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To personer er skadd etter at en lastebil og en trailer kolliderte på E6 ved Voss. Lastebilen havnet i elva, og en person måtte reddes ut av kjøretøyet. Det er lange køer ved ulykkesstedet.

- Vi fikk melding om ulykken klokka 11.29. To skadde personer er kjørt til sykehus, en med lettere skader, sier Ole Jakob Molmo, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt.

Det var personen som ble hentet ut av lastebilen i vannet som er hardest skadd.

- Kjøretøyene er ennå ikke flyttet, og det E6 er stengt i området. Det er veldig glatt på veiene, opplyser Malmo.

Trailere bom fast Det har vært flere trailere i trøbbel på Vestlandet i dag, etter at det kom relativt store mengder snø i natt og i morgentimene.

I morges stod seks trailere fast på brua over til Bokn på E39 i Haugaland.

Rundt klokka 09 ble det meldt om en trailer og flere biler som hadde kjørt i grøfta på riksvei 542, sør for Folderøyham ved Bømlo. En politipatrulje på stedet dirigerte trafikken videre.

Kun en time senere skled enda en trailer av veien i samme område, og klokka 12.40 meldte politiet om full stans på riksveien.

«Vegbanen er meget glatt, og utenlandske trailersjåfører sliter med å få lagt på kjetting» skriver politiet.

Møteulykke Klokka 13.38 meldes det om en ulykke, hvor en av de to involverte bilene har kjørt inn i en fjellvegg etter sammenstøtet på E39 i Sveio.

TO SKADD: En trailer og en lastebil har krasjet på E6 ved Voss. To personer er kjørt til sykehus. Lastebilen havnet i vannet, og veien er nå stengt. Foto: Arnstein Karlsen
TO SKADD: En trailer og en lastebil har krasjet på E6 ved Voss. To personer er kjørt til sykehus. Lastebilen havnet i vannet, og veien er nå stengt. Foto: Arnstein Karlsen Vis mer

Omtrent en time senere meldes det om enda en lignende ulykke:

«Den ene parten kom delvis over i motgående kjørefelt, snittet møtende kjøretøy som mistet kontrollen og kjørte ut av vegbanen og inn i fjellvegg. Det er ikke meldt om personskade» skriver politiet i Haugaland og Sunnhordland.

Også i Hanestad i Hedmark har en lastebil og en personbil vært involvert i en ulykke.

Mer snø i vente Ivar Hjellestad, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, forteller at snøen vil fortsette å lave ned i Rogaland gjennom hele dagen.

- Det har kommet en del, men det kommer mye mer. Det skulle ikke forundre meg om det kommer en halvmeter. Det gir seg litt på torsdagen, men så kommer det skikkelig styggvær på fredag igjen, sier Hjellestad.

- Det vil nok bli vanskelig for brøytemannskapene å rekke over alt i dag. I løpet av ettermiddagen kan det også komme litt vind, som gir en følelse av at det er kaldere, sier Hjellestad.

Utover fredagen er det Sør- og Østlandet som står for tur. Et lavtrykk trekker inn over Sør-Norge og kan gi vindkast opp i storm styrke.

GLATTE VEIER: Politiet opplyser at veiene i området er veldig glatte. Været har skapt problemer i trafikken flere steder, spesielt i Rogaland, i dag. Til helgen kommer et lavtrykk inn over Sør-Norge, og kan skape problemer på Sør- og Østlandet. Foto: Arnstein Karlsen
GLATTE VEIER: Politiet opplyser at veiene i området er veldig glatte. Været har skapt problemer i trafikken flere steder, spesielt i Rogaland, i dag. Til helgen kommer et lavtrykk inn over Sør-Norge, og kan skape problemer på Sør- og Østlandet. Foto: Arnstein Karlsen Vis mer