Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To skadd i dramatisk MC-ulykke

Kastet av sykkelen i høy fart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To tunge motorsykler var involvert i en ulykke på riksvei 93 ved Kløftan i Finnmark ved 20-tiden lørdag kveld. Ifølge vitneforklaringer hadde syklene kommet over en bakketopp på riksveien, og hadde holdt så stor hastighet at de ikke klarte å bremse ned i svingen som fulgte.

Kastet ned i ei ur

En av førerne ble slengt over en kantstein, minst femten meter ned i ei ur. Kraften i sammenstøtet var stor nok til å skyve kantsteinen til side, og motorsykkelen ble kastet rundt 25 meter tilbake inn i kjørebanen. Denne føreren er nå sendt til Hammerfest sykehus med alvorlige skader.

Den andre føreren skal ha klart å berge seg ved å velte sykkelen, og han ble sendt til behandling på helsestasjon med mindre skader.

Strekningen kjent for råkjørere

Politiet vil ikke spekulere i årsaken til ulykken, men ifølge Dagbladets informasjon er sletta som leder opp til bakketoppen er flere kilometer lang, og strekningen kjent for kappkjøring i svært høye hastigheter.

Fartsgrensa på stedet er oppgitt å være 80 kilometer i timen.

Dagbladets redaksjonssjef Terje Myklevoll var på ferie i Alta, og kom til ulykkesstedet kort tid etter ulykken.

HENTET OPP: Redningsmannskaper og brannvesen måtte heise opp sykkelen, av merke Yamaha, fra ndre siden av veien. Foto: Terje Myklevoll
HENTET OPP: Redningsmannskaper og brannvesen måtte heise opp sykkelen, av merke Yamaha, fra ndre siden av veien. Foto: Terje Myklevoll Vis mer

- Farta hinsides

- Denne bakketoppen og svingen kommer i slutten av en lang slette, og det er allment kjent i Alta at om du skal teste biler eller motorsykler er Eibymoa stedet å gjøre det. Det er en lang, flat slette på flere kilometer.

- Ut fra det man kan se på ulykkesstyedet må motorsyklistene ha hatt en sinnssyk fart. Det var tørr veibane og fine forhold, så det er galimatias. Det er en fart som har vært hinsides, sier Myklevoll.

- Hvis det hadde kommet en bil sørfra i retning Alta i det de kom over bakketoppen hadde dette vært en enda verre tragedie.

HER SKJEDDE ULYKKEN: Motorsykkelen skjente ut ved kantsteinen øverst til høyre i bildet, foran politibilen. Deretter ble føreren kastet ned i ura. Motorsykkelen ble slengt tilbake inn i veibanen, og over kansteinen på andre siden av veien.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling