Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To skadd i kollisjon mellom vogntog i Grue

Ett av vogntogene sto i full fyr etter ulykken på riksvei 20 i Hedmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn ble lettere skadd i en kollisjon mellom to vogntog på riksvei 20 i Grue kommune mandag kveld. Et av vogntogene sto i full fyr etter ulykken.

Ulykken skjedde klokken 18 mandag kveld. Snaue to timer senere fikk politiet melding om at brannen var slukket.

- Like før klokken 20 mandag kveld fikk vi melding om at brannen var slukket. Det begynte opprinnelig å brenne i et av vogntogene, men jeg regner med at også det andre vogntoget fikk brannskader, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Hedmark politidistrikt til NTB.

De to vogntogene - et finsk og et tysk - kolliderte ved 18-tiden mandag. Etter sammenstøtet kjørte et tredje vogntog av veien for å unngå de to andre vogntogene.
Til sykehus
To menn er brakt til sykehus etter ulykken. En tysker er fløyet med ambulanse til Ullevål universitetssykehus, og en finne er kjørt med ambulanse til sykehus på Kongsvinger.

De to mennene pådro seg kun lettere skader i ulykken. Skadene ble mandag kveld betegnet som lette og stabile.

- Det finske vogntoget var på vei sørover og det tyske vogntoget på vei nordover da de kolliderte. Et svensk vogntog, som ble ført av en polakk, måtte kjøre i grøfta for å unngå kollisjon, sier Pedersen.


Omkjøring
Ifølge politiet hadde ingen av de tre involverte kjøretøyene eksplosiv last.

Det var store trafikale problemer i området etter ulykken.

- Veien er stengt og trafikken blir omdirigert mot riksvei 210 på vestsiden av Glomma. Erfaringsmessig tar det tid å få ryddet opp, og jeg regner ikke med at veien blir åpnet i løpet av mandag kveld, sier Pedersen.

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!