Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To skadd i Praha-bråk

Foreløpig er to personer skadd i demonstrasjonene mot Verdensbanken og Det Internasjonale Valutafondet sitt årsmøte i Praha. Demonstrasjonene er mindre enn ventet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skadene skal ha kommet da en gruppe anarkister begynte å kaste stein mot en McDonalds-restaurant. Steinkastingen førte til to hodeskader og skader på en glassdør. Demonstrasjonene har foreløpig vært mindre enn ventet.

Det kom ikke til kamper mellom de opprørkledde politistyrkene og de 5000 demomstrantene som prøvde å komme seg over en bro inn til konferansesenteret. Politiet sto klar med vannkanoner og flere busslaster med forsterkninger.

I går ble en amerikansk og to polske aktivister som prøvde å henge ut et banner med teksten «No IMF, WB, WTO - END CORPORATE RULE», arrestert og bøtelagt. De ble løslatt tre timer seinere, og fikk beholde både banner og klatreutstyr.

Over 300 demonstranter er blitt stanset ved grensen de siste dagene. Totalt skal tsjekkiske myndigheter ha satt inn over 11.000 politifolk mot demonstrasjonene. De foreløpige anslagene på antall demonstranter tyder dermed på at det er to politifolk for hver demonstrant.