Togulykke i Nordland:

To skadd i togavsporing på Helgeland. Det lekker diesel fra toget

To personer er skadd i en togavsporing nord for Bjerka i Hemnes kommune på Helgeland. Det lekker diesel fra toget, opplyser politiet.

STEINBLOKK: To personer er skadd etter at et tog kjørte inn i en steinblokk nord for Bjerka i Hemnes kommune på Helgeland. Foto: Bjørn Sverre Falch / Avisa Hemnes / NTB scanpix
STEINBLOKK: To personer er skadd etter at et tog kjørte inn i en steinblokk nord for Bjerka i Hemnes kommune på Helgeland. Foto: Bjørn Sverre Falch / Avisa Hemnes / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Toget kjørte inn i en steinblokk, ifølge Helgelendingen. Dette skal være årsaken til at toget gikk av skinnene, ifølge NSB.

De fikk meldingen rundt 21.50.

Siste nytt fra politiet på Helgeland på Twitter er at to personer skal være lettere skadd, og at et togsett fra Mosjøen er på vei for å ivareta passasjerer.

- Det er snakk om et tog som går mellom Bodø og Mosjøen. Det er 14 personer ombord, og tilstanden til disse blir undersøkt, sier Håkon Myhre, pressevakt for togselskapet.

Toget var på vei fra Bodø til Mosjøen da det traff en steinblokk på cirka en kubikkmeter.

To personer ble lettere skadd under togavsporingen.

Myhre legger til at passasjerene blir hentet med et tog som kommer fra Mosjøen. En luftambulanse kom til stedet for å ta hånd om de to skadde. Ifølge politiet er det ikke meldt om flere personskader. Ifølge Avisa Nordland har det lekket mellom 200 og 400 liter diesel fra toget, men det er ikke meldt om brannfare.

Da toget traff steinblokken, sporet det av med en aksling, ifølge Jernbaneverket.

- Det er betydelig materielle skader på toget. Det betyr at det er en god størrelse på steinen. Nok til å løfte et tungt tog av sporet, sier pressevakt Håkon Myhre i NSB til NTB.

- Hvordan den har havnet der vil etterforskningen vise. Vi har nå gått i gang med avhør av personer, og undersøkelser på stedet, sier operasjonsleder Martin Skjervagen hos politiet på Helgeland til avisen.

Toglinjen går parallelt med E6 på ulykkesstedet, så dermed kommer nødetatene lett til stedet.

Togstrekningen mellom Mosjøen og Mo i Rana er stengt og det blir satt opp buss for nattoget på strekningen mellom Bodø og Trondheim.

- Vi har folk på vei for å få togsettet på skinnene igjen. Det er uklart hvor lang tid opprydningen tar, sier pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket til NTB.

(Dagbladet/NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer