To skadde også siktet for knivdrap

Tilsammen fire siktet etter drapet på 21-åring i Frogn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To nye personer er siktet i forbindelse med knivdrapet i Nord-Frogn i Akershus i går. Det er de to personene som ble skadd i forbindelse med slagsmålet, bekrefter politiadvokat Nina Prebe i Follo politidistrikt.

I går ble to menn siktet etter at de ble pågrepet i skogen, noen kilometer fra åstedet.

Alle de fire er siktet for drap eller medvirkning til drap, og legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Legemsbeskadigelsen gjelder de to skadde for de som ble pågrepet i går, mens de to skadde er siktet for legemsbeskadigelse av hverandre. Selve hendelsesforløpet er foreløpig ikke kartlagt.

En mann, som antas å være en 21 år gammel litauisk statsborger, døde etter det som beskrives av vitner som et brutalt slagsmål med kniv og balltre.

Litauiske

I dag fortsetter etterforskningen for fullt i hytteområdet Slottet, der knivdramaet skjedde i tre-tida i går. Etter det vitner har forklart, kan det se ut som et oppgjør mellom litauiske sesongarbeidere. Politiet antar at alle de pågrepne er litauiske.

- Kripos foretar tekniske undersøkelser på åstedet, og det blir gjennomført sporsøk med hund i området. Vi kan ikke utelukke flere pågripelser, men det foregår ikke noe aktivt søk etter personer i området, sier politiadvokat Prebe til Dagbladet.no.

Det er også blitt gjennomført flere avhør, men Prebe vil ikke gi ut detaljer om hvem som er avhørt.

DREPT ETTER SLAGSMÅL: En mann, som antas å være en 21 år gammel litauisk statsborger, ble drept i et slagsmål med kniv og balltre i et hytteområde i Nord-Frogn lørdag. Foto: JOHN T. PEDERSEN
DREPT ETTER SLAGSMÅL: En mann, som antas å være en 21 år gammel litauisk statsborger, ble drept i et slagsmål med kniv og balltre i et hytteområde i Nord-Frogn lørdag. Foto: JOHN T. PEDERSEN Vis mer

Det jobbes nå med å skaffe forsvarere til de siktede, og forhåpentligvis er forsvarere på plass i løpet av kvelden.

Bedret tilstand

Det ble først meldt om at en av de skadde hadde fått alvorlige skader. Det ser nå ut til å gå bra med begge de skadde, sier Prebe.

Obduksjon av den avdøde skal etter planen gjennomføres mandag.

De to siktede som ligger på sykehus, er foreløpig ikke pågrepet. Det er ikke tatt stilling til når de to pågrepne eventuelt vil fremstilles for varetektsfengsling.

To skadde også siktet for knivdrap