To skiløpere meldt savnet

Et par i 30-åra ble i formiddag meldt savnet mellom Finse og Iungsdalshytta i Buskerud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De to skiløperne fra Østlandet skulle gå fra hytte til hytte fra Finse til Gjendebu, og la ut fra Finse på lørdag. Klokka 11.20 i formiddag ble kvinnen og mannen meldt savnet etter at slektninger ikke hadde hørt fra dem.

- Paret skal begge være fjellvante, men de har forholdsvis lett utstyr, sier lensmann Torstein Seim ved Hol lensmannskontor til Dagbladet.no.

- Flere ting tyder på at de har vært innom ubemannete turisthytter etter at de forlot Finse, legger Seim til.

Det savnete paret er utstyrt med mobiltelefon, men det har ikke lykkes letemannskaper å komme i kontakt med skiløperne, eller å spore telefonen.

En scooterpatrulje fra Røde Kors og politiet leter nå etter skiløperne i området rundt Skarveheimen, noen mil fra Finse. Ifølge Seim er det bra vær i området.

- Men i går var det ordentlig ruskevær.

Ifølge Hovedredningssentralen Sør-Norge er det i dag lett snøvær, moderat vind og èn plussgrad i leteområdet, melder NTB.

24-åring funnet

Redningsmannskaper i Sør-Norge har hatt en travel påskestart. Seint i går kveld ble en savnet 24-åring funnet av letemannskaper på Hardangervidda, etter at han var savnet i over et døgn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.