MAJORSTUA: Klokka 8.15 i dag fikk politiet melding om skyting på Majorstua. En time etter fikk politiet melding om skyting i Etterstadgata. To person er sendt til sykehus. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
MAJORSTUA: Klokka 8.15 i dag fikk politiet melding om skyting på Majorstua. En time etter fikk politiet melding om skyting i Etterstadgata. To person er sendt til sykehus. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Skyting i Oslo:

To skyteepisoder i Oslo på under to timer - Politiet utelukker ikke sammenheng

Én person er pågrepet etter hendelsene. Politiet utelukker ikke sammenheng mellom de to episodene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Har du tips, bilder eller video? Ta kontakt med Dagbladet på 2400@db.no eller 24 00 00 00.

(Dagbladet): Politiet meldte torsdag morgen om en skyteepisode ved Majorstua i Oslo. Én person ble skutt. Dette skal ha skjedd innendørs.

Målrettet skyting
Vedkommende var ved bevissthet og ble kjørt til Ullevål sykehus.

- Det er trolig ikke snakk om en tilfeldig hendelse – men en målrettet skyting, opplyser operasjonsleder Marita Aune til NTB.

Rundt en time etterpå melder politiet i Oslo om en ny mulig skyteepisode i hovedstaden, i Etterstadgata.

- Klokka 09.22 fikk politiet melding om at en person muligens var skutt ved en bensinstasjon på Etterstad. Vi sendte flere enheter til området og i starten fant vi ikke noen fornærmet part. Men nå har vi kommet over en skutt person, sa operasjonsleder Marita Aune tidligere i dag.

Én person ble skutt i denne andre hendelsen, men ifølge en pressemelding fra politiet er det foreløpig ingenting som tyder på at det ble avfyrt skudd på Etterstad.

- Vi vet ingenting om andre eventuelle gjerningssteder per nå. To personer er skutt og funnet på to forskjellige steder, sier Audun Kristiansen, kontaktperson for politiet.

Politiet opplyser i pressemeldingen om at ingen av de to er livstruende skadet.

INNSATSLEDER: Svein Arild Jørundland som er innsatsleder på stedet, opplyser om status i saken hvor to personer er bekreftet skutt på Majorstua og Etterstad i Oslo. Video: Frank Karlsen Vis mer

Kan ikke utelukke flere gjerningspersoner
Klokka 11 meldte politiet på Twitter at det kan se ut til at det er en sammenheng mellom sakene. Det etterforskes også om hendelsene kan ha en sammenheng med Grünerløkka-skytingen forrige uke.

Politiet søkte etter gjerningspersonen med store ressurser og det var omfattende politiaktivitet flere steder i Oslo.

Politiet har pågrepet en person som er siktet for forsøk på drap. Politiet ønsker tips og opplysninger.

- Vi kan ikke utelukke at det finnes flere gjerningspersoner, men det vet vi ikke nå, sa operasjonsleder Aune tidligere i dag.

Politiet ønsker at personer som har opplysninger eller er vitner tar kontakt på telefon 22669966 eller epost kriminalvakten.oslo@politiet.no.

Dagbladet følger saken.