To skyttere kan være på frifot etter skyting på marinebase

Tolv bekreftet drept i Washington.

KAOTISK: Situasjonen da skytingen begynte i 08.20-tida (lokal tid), var uoversiktlig og kaotisk. Her hjelpes et offer på gata. Foto: DON ANDRES / AP / NTB SCANPIX
KAOTISK: Situasjonen da skytingen begynte i 08.20-tida (lokal tid), var uoversiktlig og kaotisk. Her hjelpes et offer på gata. Foto: DON ANDRES / AP / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet opplyste på en pressekonferanse i 18.15-tida (norsk tid) at to gjerningsmenn kan være på frifot etter skytingen på en marinebase i USAs hovedstad Washington D.C. En skytter er allerede død.

- To andre skyttere er ikke gjort rede for, opplyste Washingtons politimester Cathy Lanier på pressekonferansen ifølge BBC News.

Politimann skadd På en ny pressekonferanse klokka 20 (norsk tid) opplyste Lanier at tolv personer er bekreftet drept i skytingen i det såkalte NAVSEA-komplekset, som utvikler, bygger og kjøper inn krigsmateriell til den amerikanske marinen, og som har 3000 ansatte.

- Det er fremdeles flere ofre inne i bygningen, sier Lanier.

De mulige mistenkte beskrives som en hvit og en svart mann, begge i alderen 40 til 50 år.

- Den hvite mannen er ikke blitt sett siden 08.35-08.40-tida (lokal tid). Han opplyses å ha vært kledd i en militæruniform med lue, og båret på et håndvåpen, sier politimesteren.

- Den andre mannen opplyses å være svart, med et større håndvåpen. Også han bar muligens en militæruniform, sier Lanier.

Mante til forsiktighet Hun understreker at politiet ikke har grunnlag for å anta at de to mennene jobber i forsvaret. Ei heller har de holdepunkter for å tro at det dreier seg om et terrorangrep.

- Etterforskningen pågår for fullt, sa hun.

Politimesteren oppfordret også folk i nærområdet til å være forsiktige og holde seg innendørs. Flere skoler er stengt av som følge av skytingen, og Reagan-flyplassen er stengt for utgående trafikk.

President Barack Obama snakket nettopp om skyteepisoden i sin planlagte tale fra Det hvite hus.

- Vi vil gjøre alt som står i vår makt for å sikre oss at hvem det nå var som utførte denne feige handlingen, blir stilt til ansvar, sa presidenten.

Dagbladet følger saken.