To små barn alvorlig skadd etter frontkollisjon

Fire biler var innblandet i ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Interaktivt kart: GOOGLE MAPS

(Dagbladet.no): To små barn på to og fire år, henholdsvis en gutt og ei jente, ligger alvorlig skadd på sykehus etter en frontkollisjon ved Meosen i Namdalen.

Kollisjonen skjedde på riksvei 17 mellom Namsos og Overhalla, og ifølge Namdalsavisas nettutgave (NA.no) var til sammen fire biler involvert.

- En av bilene kom fra Namsos og klarte ikke å stoppe for en bil som var i ferd med å bremse ned foran. Dermed svingte den ut i motgående kjørefelt og traff en annen bil i fronten, forklarer operasjonsleder Karl Småland ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Ifølge NA.no kom en lastebil bak bilen som ble truffet i fronten av den unnvikende bilen. Lastebilen prøvde å styre klar av de kolliderte bilene, men havnet i autovernet og kjørte inn i bilen som hadde bremset først.

Det ble utløst full utrykning med politi, brannvesen og ambulanse da alarmen gikk klokka 15.13.

- Til sammen sju personer havnet på Sykehus Namsos, sier Småland.

Ifølge Sykehuset Namsos har de to små barna som er alvorlig skadd, pådratt seg ansikts- og bukskader. De skal være i stabil tilstand, men jenta er i 21.30-tida overført til St. Olavs Hospital i Trondheim. 

Ifølge NA.no er ei 14 år gammel jente lettere skadd.

Operasjonslederen kan ikke si noe om hvem de involverte er, eller hvem som satt i hvilken bil.

Riksvei 17, hovedfartsåren mellom Namsos og Overhalla, var stengt en stund, men opprydningsarbeidet gikk fort, og veien er nå åpen igjen.