To smittet av svartedauden

To pasienter får behandling for pest.

SMITTEKILDE: I mai døde et mongolsk par av byllepest etter å ha spist en rå nyre fra et murmeldyr - retten blir brukt lokalt som helsekost. Foto: Scanpix. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

To personer blir behandlet for pest i Kina, oppgir lokale myndigheter. Det er andre gang sykdommen, som er den samme som forårsaket svartedauden, er blitt oppdaget i samme region på kort tid, ifølge CNN.

Byllepest er sykdommen som har stått bak en rekke av verdenshistoriens dødeligste epidemier.

I mai døde et mongolsk par av byllepest etter å ha spist en rå nyre fra et murmeldyr - retten blir brukt lokalt som helsekost.

Alle de fire har blitt syke i indre Mongolia.

Får behandling

Lokale medier oppgir ifølge CNN, at de to siste tilfellene er diagnostisert med lungepest av leger i den kinesiske hovedstaden Beijing. De mottar nå behandling i Beijings Chaoyang-distrikt, og myndighetene har iverksatt forebyggende tiltak.

Lungepest sprer seg fra byllepest, eller som direkte dråpesmitte fra en annen syk pasient. Sykdomsforløpet er ifølge FHI, hurtig innsettende høy feber. Man blir kortpustet, forvirret og pasienten blir urolig.

Uten behandling, er lungepesten som de to pasientene er diagnostisert med dødelig, ifølge World Health Organization (WHO).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer