Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To soldater drept og ti såret i angrep i Kabul

Angrepet kommer bare to dager etter at over 100 personer ble drept i et bombeangrep utført av Taliban.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst to afghanske soldater ble drept og ti såret da væpnede menn angrep en militærbase i Afghanistans hovedstad Kabul mandag morgen.

- En bombemann sprengte seg selv, og resten av angriperne ble omringet av våre styrker, sier talsmann Dawlat Waziri i det afghanske forsvarsdepartementet drøyt tre timer etter at angrepet startet.

I tillegg til mannen som sprengte seg selv, ble to andre av totalt fem angripere drept, sier Waziri til det tyske nyhetsbyrået DPA noe senere.

Han sier en person ble pågrepet, mens den siste fortsatt kjempet mot sikkerhetsstyrkene.

- Det er hørt skudd, men det er rolig nå, sa talsmann Bashir Mujahid i det lokale politiet til TV-stasjonen TOLOnews en stund etter at angrepet startet.

Han sier det var flere eksplosjoner og skyting utenfor et militærakademi vest i byen ved mandag morgen.

Waziri sier det ikke var akademiet som ble angrepet. Satellittbilder viser at basen og akademiet ligger svært nær hverandre.

En afghansk offiser som bor i nærheten, sier han hørte minst elleve eksplosjoner, som kan ha kommer fra rakettdrevne granater.

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for angrepet, som kommer bare to dager etter at over 100 personer ble drept og 235 såret i et bombeangrep utført av Taliban

Da førte en bilbombe i en ambulanse til en voldsom eksplosjon. Angrepet skal ha skjedd like ved en politisperring, og angriperen skal ha kommet gjennom en tidligere sperring ved å fortelle at han skulle frakte en pasient, før han detonerte bomba på den andre sperringen.

Eksplosjonen fant sted i en del av byen der det ligger en rekke offentlige kontorer. Kabul-politiets hovedkvarter, etterretningstjenesten og EUs kontor ligger også i området.

Saken oppdateres.

(NTB/Dagbladet)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!