HÅRET TOK FYR: Under en konsert i Lørenskog Kulturhus i går ble håret til to av koristene antent av stearinlys. Bildet er fra et tidligere arrangement i Oslo Rådhus. Arkivfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
HÅRET TOK FYR: Under en konsert i Lørenskog Kulturhus i går ble håret til to av koristene antent av stearinlys. Bildet er fra et tidligere arrangement i Oslo Rådhus. Arkivfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

To sølvgutter tok fyr under konsert

- Begge var rolige og lot seg ikke affisere. Vi setter det på kontoen for pyroeffekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sølvguttenes konsert i Lørenskog kulturhus i går ble nok noe mer «lys-tig» enn arrangørene hadde forespeilet. For midt under konserten klarte to av de unge sangerne å sette fyr på sitt eget hår.

- Guttene holder levende lys i hendene, og når de får applaus bukker de. Da tar de lyset til side, så de blir ikke antent av sitt eget lys. I går ble imidlertid håret til to av guttene antent av lyset til personen som stod ved siden av eller bak dem, sier markedsleder for Sølvguttene, Hans Petter Stub til Dagbladet.

Han beskriver hendelsen som udramatisk og sier det ikke er første gangen i Sølvguttenes historie at dette har skjedd.

- Det er noe som skjer innimellom - og det går alltid fint. Hår er lett antennelig, men det brenner jo ikke, så flammene slokker av seg selv med en gang, sier han.

- Men det kan kanskje oppleves som litt dramatisk der og da for publikum, så vi kan jo sette det på kontoen for pyroeffekter, tilføyer han.

Stub forteller at ingen av guttene som i går fikk påtent håret sitt ble skadd eller på andre måter preget av hendelsen.

- De tok det helt rolig begge to, og lot seg ikke affisere, sier han.

- Er det aktuelt å slutte med levende lys under konsertene?

- Nei, vi vil selvfølgelig fortsette med levende lys. Gutta er bevisst på at dette er noe som kan skje, og de er veldig forsiktige.