To SOS Rasisme-topper siktet for vold

To landsstyremedlemmer i SOS Rasisme er siktet for vold etter blodig slagsmål på bibliotek. Hevder det var selvforsvar.

SIKTET: To landsstyremedlemmer er siktet for legemsbeskadigelse etter slagsmålet på Deichmanske bibliotek. En av dem (i midten på bildet med SOS Rasisme-symbolet på genseren) har det siste året deltatt på en rekke demonstrasjoner i regi av Nye SOS Rasisme og er bøtelagt for ordensforstyrrelse. På bildet grep politiet inn overfor SOS Rasisme under en markering i fjor. Foto: Eiliv Frich Flydal / Dagbladet
SIKTET: To landsstyremedlemmer er siktet for legemsbeskadigelse etter slagsmålet på Deichmanske bibliotek. En av dem (i midten på bildet med SOS Rasisme-symbolet på genseren) har det siste året deltatt på en rekke demonstrasjoner i regi av Nye SOS Rasisme og er bøtelagt for ordensforstyrrelse. På bildet grep politiet inn overfor SOS Rasisme under en markering i fjor. Foto: Eiliv Frich Flydal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tre menn er siktet for legemsbeskadigelse etter det blodige slagsmålet på Deichmanske bibliotek i Oslo, kvelden torsdag 18. oktober.

Sjokkerte gjester på biblioteket ble vitner til volden, som endte med stygge ansiktsskader, politiutrykning og legevaktbesøk for to involverte.

Profilerte aktivister To av de siktede er i dag ledende skikkelser i SOS Rasisme og nyetablerte Nye SOS Rasisme.- De er siktet for legemsbeskadigelse etter straffelovens § 229. Slike voldssaker blir etterforsket, sier politijurist Ingvild Mittet ved Grønland politistasjon til Dagbladet.

De to er landsstyremedlemmer i SOS Rasisme og har opptrådt på vegne av Nye SOS Rasisme og SOS Rasisme offentlig og i media flere ganger de siste årene. De er også mangeårige medlemmer i det lille partiet Tjen Folket, kommunistgruppa som dominerer de viktigste vervene i SOS Rasisme og Nye SOS Rasisme.

SOS Rasisme hevdet i flere år å ha rundt 40 000 medlemmer og 270 lokallag over hele landet, hadde mange ansatte og fikk millioner av kroner i offentlig støtte. De siste årene har organisasjonen blitt dømt for omfattende medlemsjuks og fratatt støtte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer