To søstre bortført av maskerte menn fra skolebuss på Kongsvinger

Jentene er seks og åtte år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Norsk, svensk og internasjonalt politi er varslet etter at to søstre på seks og åtte år av utenlandsk opprinnelse skal ha blitt bortført fra en skolebuss utenfor Kongsvinger tirsdag ettermiddag.

- Vi vet foreløpig lite, men det er to jenter på henholdsvis seks og åtte år som ble tatt ut av skolebussen, ført inn i en sølvgrå SUV og kjørt bort, sier Bård Einar Hoft, operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt, til Dagbladet.

Bortføringen skjedde i Masterudveien i Austmarka. Tidspunktet for hendelsen er ifølge Hoft 14.35, men politiet ble varslet i 15-tida.

Hoft vil ikke gå i detaljer om framgangsmåten som ble brukt under bortføringen.

- Vi har opplysninger om at det var to menn, sier han.

Bortføringen fant sted i nærheten av svenskegrensa, og politiet melder at bilen kan har kjørt både mot Sverige og innover i landet.

Operasjonslederen sier politiet har en formening om hvem den ene gjerningsmannen er. - Vi er ikke sikre på hvor mange gjerningsmenn det var, men vi vet at det var to maskerte, sier operasjonsleder Hoft.

Han forteller at politi nasjonalt og i Sverige er varslet. Det går også ut en internasjonal etterlysning på de to jentene.

- Akkurat nå samler vi inn vitneforklaringer og undersøker åsted i Kongsvingerregionen. Jeg kjenner foreløpig ikke til detaljene om det var mange vitner, sier operasjonslederen.

Jentene er av utenlandsk opprinnelse.


- Vi ønsker tips i saken. Vitner kan melde seg på politiets fellesnummer 02800, sier han.

Dagbladet kommer med mer.


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer