To søstre druknet

ISESJØBRÅTEN (Dagbladet): To søstre fra Råde på 10 og 12 år druknet i går kveld i Isesjø ved Sarpsborg i Østfold. Jentene var deltakere på en barneleir arrangert av Sarpsborg Frikirke på Frikirkens leirsted Isesjøbråten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er det tristeste jeg har vært med på, sier politibetjent Torbjørn Finn (53) ved Sarpsborg politistasjon til Dagbladet.

Finn forteller at drukningen skjedde under barnas kveldsbad i Isesjø ved 20.00 tiden i går kveld. De to søstrene lekte litt for seg selv med noen oppblåste bilslanger på to meter dypt vann like ved en badeflåte. De andre barna på leiren var alle fra Sarpsborg-området og kjente ikke de to søstrene så godt. Tre av leirens sju voksne ledere fulgte badingen fra land.

Hun er borte

Det er ikke kjent hvor svømmedyktige de to jentene var. Plutselig oppdaget noen av de andre barna at en av jentene var borte.

- Hun med det mørke håret er borte, ropte de til leir-lederne på land.

Lederne hoppet i vannet og fant den ene av søstrene like ved badeflåten. Klokka var da 20.40.

Leirlederne kunne imidlertid ikke finne den andre søsteren og måtte tilkalle hjelp. Dykkere fra Falken deltok i søket. Først klokka 21.09 ble den andre søsteren funnet, 15-20 meter utenfor stranda.

Til Fredrikstad

Den 12 år gamle søsteren ble bragt inn til Sykehuset Østfold i Fredrikstad klokka 22.01. Da hun ankom sykehuset hadde hun en kroppstemperatur på 31 grader. Akutteamet ved sykehuset jobbet i to timer og 45 minutter for å redde livet hennes, men måtte gi opp. Klokka 23.15 ble hun erklært død.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer