Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To Sp-statsråder tar dissens i ekteskapsloven

Vil ikke ha assistert befruktning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To av Senterpartiets statsråder tar dissens på forslaget i den nye ekteskapsloven om å gi lesbiske adgang til assistert befruktning, melder NTB.

Det er samferdselsminister Liv Signe Navarsete og kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa som tar dissens på punktet om assistert befruktning i regjeringens forslag til ny ekteskapslov, får NTB bekreftet på sentralt hold i Senterpartiet.

På Stortinget stiller partiet sine representanter fritt i denne saken. Blant de elleve Senterparti-representantene er det trolig tre til fem motstandere. Én av dem er Rune Skjælaaen som er motstander av hele den nye ekteskapsloven, mens Inger Enger går imot det omstridte punktet om assistert befruktning.

Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap) legger i dag fram regjeringens forslag til ny kjønnsnøytral ekteskapslov.

Regjeringens forslag til ny ekteskapslov innebærer at homofile og lesbiske får samme rett til å gifte seg som heterofile. Dette innebærer også samme rett til å adoptere barn og få assistert befruktning.

Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa har tidligere fortalt om sine diskusjoner med sin homofile sønn som gjorde at hun endret synspunkt og likevel går inn for homofilt ekteskap. Men hun har også sagt at hun er mot assistert befruktning.

<B>TAR DISSENS:</B> Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa.
<B>TAR DISSENS:</B> Samferdselsminister Liv Signe Navarsete.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media