To språk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) har gitt utdanningsbyråd Torger Ødegaard (H) en lissepasning ved å reversere stortingsvedtaket om to obligatoriske språk i ungdomsskolen. Ødegaard vil nå trosse regjeringen og søke Utdanningsdirektoratet om å gjøre to språk obligatoriske i Oslo. Dermed setter han saken på spissen. En dårlig sak for en kunnskapsminister er blitt enda dårligere.

Egentlig er saken politisk bakvendt. Det er jo Høyre som normalt ivrer mest for valgfrihet, mens SV står for fellesløsningene. Eksempelvis ønsker Høyre å gjøre nynorsk valgfritt. Her er det omvendt. Høyre ønsker åpenbart å styrke elevenes kunnskaper på områder som blir målt, mens SV vil skjerme de svakeste ved å la dem slippe en utfordring. Vi håper regjeringen lar det kommunale selvstyre virke. Dermed vil regjeringen, såvel som Oslos ungdomsskoleelever, få verdifull erfaring, som senere vedtak kan bygges på.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer