To-språklige Jane (78) snakker med sjimpanser

Hør hvordan sjimpansene sier «Her er jeg, hvem der?».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Britiske Jane Morris Goodall (78) er primatolog, antropolog og adferdsforsker, og regnes som en av verdens fremste eksperter på sjimpanser, best kjent for sitt arbeid som viser sammenhenger mellom mennesker og sjimpanser.

78-åringen er også to-språklig, og snakker sjimpansenes språk flytende.

Derfor faller det seg naturlig at Goodall alltid inkluderer en velkomsthilsen på sjimpanse-språk når hun holder foredrag.

I dette videoklippet demonstrerer hun hvordan «Her er jeg, hvem der?» lyder på sjimpansespråket.

Opptatt av Afrika, sjimpanser og miljøet Ifølge The World Street Journal har Goodall rundt 300 reisedøgn i året, og nylig var hun i kinesiske Beijing, der hun snakket om hvordan hennes kjærlighet til Afrika og sjimpanser har blitt til et større miljømessig oppdrag.

Og etter ha jobbet med sjimpanse-studier siden 60-tallet, har Goodall blant annet vist at det er sammenhenger mellom mennesker og sjimpanser, og fant at «det ikke bare er mennesker som har personligheter og som er kapable til å vise rasjonelle tanker og følelser, som lykke og sorg».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer