To strikkhoppere omkom

To mennesker omkom under strikkhopping i Midt-Italia 1. mai, meldte italienske medier torsdag. De omkomne var en 26 år gammel kvinne og en ett år yngre mann, som hoppet i samme strikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strikken var festet til en bru utenfor byen Terni, men knuten gikk opp da strikken strammet seg. De to hopperne styrtet dermed rett ned i en elv rundt 100 meter under broen og var døde da hjelpemannskaper kom til stede.

Mannen og kvinnen hadde ikke selv forberedt hoppet, men var kunder hos et firma som holder til ved broen og leier ut strikk til eventyrlystne. Eieren av dette firmaet sier til de italienske mediene at ulykken skjedde under dagens siste hopp.

Han forteller at han egentlig hadde stengt for dagen, men at de to maste seg til å få hoppe likevel. -Det er helt ubegripelig at det kunne gå så galt, tilføyer mannen, som nå er satt under politietterforskning.

Strikkhopping er i de senere år blitt utbredt som nervepirrende forlystelse verden over. Som oftest er høye broer utgangspunktet for hoppene, der våghalser kaster seg ut og faller fritt, før strikken strammes og avbryter fallet.

(NTB)