To sumobrytere gikk inn i en bar. Bare én kom ut med intakt hodeskalle

Takanoiwa skal ha gitt Harumafuji beskjed om at veteranens tid var forbi.

IKKE VERDENS BESTE VENNER: Harumafuji og Takainowa er ikke bestevenner, verken i ringen eller utenfor. Foto: Kyodo News via AP / NTB Scanpix
IKKE VERDENS BESTE VENNER: Harumafuji og Takainowa er ikke bestevenner, verken i ringen eller utenfor. Foto: Kyodo News via AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hvor var du da Harumafuji Kohei grisebanket Takanoiwa Yoshimori?

Det er spørsmålet, eller i det minste slagsmålet, som har preget overskriftene i det sumobryting-gale Japan den siste tiden, ifølge Washington Post.

Den amerikanske avisa omtaler hvordan den 137 kilo tunge stormesteren Harumafuji gikk løs på Takanoiwa på et utested i prefekturet Tottori i oktober.

Og det nekter ikke Harumafuji for.

Disputt om håndvåpen

Spørsmålet er imidlertid hvorvidt 33-åringen ikke bare brukte armene, slik han selv hevder, men om han tok i bruk de følgende gjenstandene:

  • En ølboks
  • En ishakke
  • Et askebeger
  • En mikrofon
  • Det lokale karaokeapparatets fjernkontroll.

- Deres æra er over

Kilder som så overfallet på nært hold har forklart at det hele begynte relativt rolig. Hakuho, en tredje sumobryter, skal ha refset den yngre utøveren Takanoiwa (27) for å ha dårlige holdninger.

Den kritikken så ikke ut til å gå så veldig inn på slåsskjempen fra Ulaanbator.

Han skal demonstrativt ha plukket opp mobilen sin, sett en annen vei, for så å komme med følgende ytring:

- Deres æra er forbi.

Hoderystelse og kraniebrudd

Det falt i dårlig smak hos Harumafuji.

Superstjerna er, med sine ni mesterskap, ingen hvem som helst innen sumobryting, og denne oppførselen fikk ham til å se rødt.

Ifølge Kyodo News skal han ha slått Takainowa hele 30 ganger, noe som sendte den 147 kilo tunge sumobryteren rett på sykehuset.

Der viste legenes undersøkelser at han hadde blitt påført hjernerystelse, kraniebrudd og en rekke mindre skader.

Beklaget overfallet

Dermed ble det aldri noe av Takainowas deltakelse i den viktige turneringen i Fukuoka. Den startet søndag, og Harumafuji Kohei glimret også med sitt fravær.

- Jeg beklager å ha skapt problemer for Takainowas stallmester, hans stall, det japanske sumoforbundet og min egen stallmester, sa Harumafuji til pressen i etterkant av at han trakk seg, ifølge The Guardian.

Den britiske avisa beskriver overfallet som svært alvorlig for sportens rykte.

Dette i og med at slåsskampen inntraff på et tidspunkt der det hadde vært lenge siden forrige store skandale innen sumobryting.

Skandalepreget idrett

Den kanskje aller største av disse skandalene skjedde i 2007.

Da døde Takashi Saito, et 17 år gammelt talent, etter å ha blitt banket opp av sin stallmester og tre eldre utøvere. I tillegg har sportens rykte blitt rammet av omfattende kampfiksing og ulovlige veddemål, samt en narkotikaskandale.

I 2010 testet to brytere positivt for marihuana - noe som regnes som særlig kontroversielt i en idrett tuftet på hard trening og en livsstil preget av disiplin.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer