To svartkledde menn etterlyst etter skoleeksplosjon i Sverige

Skal ha tent på lunte og stukket av.

FINNER IKKE ÅRSAKEN: Årsaken til eksplosjonen ved Tingvallagymnasiet i Karlstad er fremdeles uviss. Foto: Tommy Pedersen / NTB Scanpix
FINNER IKKE ÅRSAKEN: Årsaken til eksplosjonen ved Tingvallagymnasiet i Karlstad er fremdeles uviss. Foto: Tommy Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Värmland etterlyser nå to svartkledde menn etter den kraftige eksplosjonen ved en videregående skole i Karlstad. De to skal ha blitt sett mens de tente på ei lunte for deretter å stikke av, skriver Aftonbladet.

- Et vitne så to menn tenne på ei slags lunte. Etter smellet og trykkbølgen forsvant de, opplyser operasjonsleder Christer Magnusson til avisa.

Evakuert Eksplosjonen rystet skolebygningen og utløste bilalarmer - samt satte en skikkelig støkk i elever og ansatte ved Tingvallagymnasiet.

- Det smalt noe voldsomt. Plutselig kommer en av vaktmestrene løpende og roper at det er ei bombe i idrettshallen, forteller rektor Christine Holmberg til avisa.

Elevene som befant seg inne i idrettshallen, ble evakuert og fikk tilbud om samtale med personalet. På tross av det kraftige smellet kom verken elever, ansatte eller bygningsmasse synlig til skade.

Ingen forklaring Räddningstjänsten Karlstad har ingen forklaring på smellet.

- Vår teori er at noen har antent noe som ikke har etterlatt spor, skriver de.

Undervisningen fortsatte som normalt etter at situasjonen var avklart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer