Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To svenske journalister pågrepet i Etiopia

Pågrepet og fengslet av den etiopiske hæren i forbindelse med kamper i regionen Ogaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to journalistene er 29 og 30 år gamle. De reiste til Etiopia for å rapportere fra området, og planen deres var å følge opprørsgruppen Ogadens nasjonale frigjøringsfront (ONLF).

Sent søndag kveld bekreftet den etiopiske regjeringens talsmann Shimelis Kemal ifølge nyhetsbyrået Reuters at 15 ONLF-krigere var drept i Ogaden, og at de to svenske journalistene ble lettere såret i kampene.

- De er nå i varetekt og har fått behandling for sine skader, sier talsmannen, som legger til at ONLF hadde planer om å gjennomføre angrep i området.

De siste dagene har det ikke vært mulig å nå de to svenskene. Journalisten Anna Roxvall er blant dem som senest var i kontakt med dem.

- De er i et konfliktområde som egentlig er stengt for journalister, men de har tatt seg inn via Somalia, sier hun til det svenske nyhetsbyrået TT.

Det svenske utenriksdepartementet har vært i kontakt med Sveriges ambassade i Addis Abeba for å be den om å innhente opplysninger og ta opp saken etiopiske myndigheter.

Ogaden er et omstridt område øst i Etiopia som grenser til Somalia. ONLF har siden 1994 kjempet en væpnet kamp mot etiopiske myndigheter.

(NTB)