Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To svenske journalister tatt til fange i Syria

Forsvant på vei ut av det krigsherjede landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Ifølge den svenske avisen Expressen skal journalistene ha blitt tatt ved 11-tiden lørdag formiddag.

Ukjente omstendigheter Svensk UD vet ikke hva som ligger bak pågripelsen eller omstendighetene rundt. Det er ikke kjent om det er syriske myndigheter, ved Assad-regimet, som skal ha pågrepet journalistene, eller om de er tatt til fange av andre grupper.

- De var på vei ut av Syria da de ble tatt. Det ser ut til å ha vært på lørdag morgen i 11-tiden, men vi har ingen bekreftelse på dette, Ursula Åhlén ved det svenske utenriksdepartementet.

Åhlén sier det eneste de vet er at de to journalistene har blitt tatt mot sin vilje.

Søker informasjon Svensk UD jobber med å innhente informasjon.

- Ambassaden i Damaskus forsøker å få opplysninger i samråd med UD, sier Åhlén til Expressen.

Den ene av de bortførte er en journalist basert i Paris, mens den andre er en fotojournalist.

Journalister som mål Før denne nyheten ble kjent, skrev Dagbladet at det er 30 journalister som er kidnappet eller forsvunnet i Syria.

15 skal være fra Syria, mens de andre 15 er utlendinger.

 FLERE ER TATT:  30 journalister skal være kidnappet eller forsvunnet i Syria, før de to svenskene. Dette bildet viser NBC-journalistene Aziz Akyavas, til venstre, Richard Engel, og John Kooistra, som er gisler i Syria. Foto: Scanpix/AP Photo
FLERE ER TATT: 30 journalister skal være kidnappet eller forsvunnet i Syria, før de to svenskene. Dette bildet viser NBC-journalistene Aziz Akyavas, til venstre, Richard Engel, og John Kooistra, som er gisler i Syria. Foto: Scanpix/AP Photo Vis mer