To svenske kvinner savnet i Nord-Trøndelag

Var på fottur ved Levanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To svenske kvinner ble mandag kveld meldt savnet i forbindelse med en fottur i Levanger-området i Nord-Trøndelag.

- De ble meldt savnet klokken 21.37. Leteområdet er relativt begrenset, og vi har sendt Røde Kors-mannskaper og hundeekvipasjer dit. Det dårlig sikt og regn, og dermed ikke flyvær, sier vakthavende redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til NTB.

Letingen etter de to svenske kvinnene fortsatte natt til tirsdag.

- Hvis de ikke blir funnet i løpet av natten, vil vi sette inn helikopter i søket når det blir lyst og bedre vær, sier Walle.

Kvinnene forsvant da de gikk til fots på vei til bilen.

- De var på padletur, og etter turen skulle de begi seg til fots fra stedet der de la fartøyene på land og ned til bilen. Dette er en strekning på 1 kilometer. De skulle følge noen, men kom fra hverandre underveis, sier Walle.

Ifølge Adresseavisens nettutgave er kvinnene i 20-årene, og de var i turområdet sammen med en jevnaldrende mann fra Verdal i Nord-Trøndelag.

De siste dagene hadde de tre gått tur i fjellene i Verdal, og forut for kvinnenes forsvinning mandag kveld, hadde de padlet i Heståa som ligger mellom Levanger og Verdal.

Ifølge operasjonsleder Rune Arnstein i Nord-Trøndelag politidistrikt var det mannen som meldte fra til politiet etter at kvinnene ikke dukket opp ved bilen. Han hadde gått i forveien med utstyret.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer