MILLIONER:  50 millioner svenske kroner er testamentert til Karolinska Institutet i Sverige. Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
MILLIONER: 50 millioner svenske kroner er testamentert til Karolinska Institutet i Sverige. Foto: Bertil Ericson / SCANPIXVis mer

To svenske søstre levde et sparsommelig liv uten barn. Nå har de testamentert bort 50 millioner

Etterlot seg en enorm formue til medisinsk forskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To søstre fra Likenäs i Sverige, har testamentert 50 millioner kroner til medisinsk forskning, ifølge den svenske avisa Nya Wermlands-Tidningen.

I september 2014 døde Inga-Maja Larsson, 95 år gammel. Sammen med søsteren Anna-Gerd, som døde i 2008, har de levd et nøysomt liv i Torsby kommune i Värmland, ikke langt fra grensen til Norge.

Investerte i aksjer Inga-Maja skal ha jobbet i farens forretning, før hun fikk jobb som sekretær på kommunehuset. Anne-Gerd var tekstillærer. Ingen av de to damene hadde barn.

Deres far, Emil Larsson, satt derimot på store penger. I 1957 skal han ha solgt landhandelen sin, for så å tjene seg rik på børsen, ved å investere i aksjer i de største svenske industrigigantene. Han døde i 1958, 75 år gammel, skriver den svenske avisa.

- Søstrene var veldig forsiktige og levde nøysomt. Det hadde faren deres formant, og søstrene hadde ikke rørt formuen til noe annet enn reiser, forteller Gunilla Wahlberg til NWT. Hun er barnebarnet til Emil Larssons bror.

Medisinsk forskning Siden begge søstrene var barnløse, satt de tidlig opp et testamente, hvor de bestemte at 50 millioner svenske kroner skulle gå til medisinsk forskning ved Karolinska Institutet i Solna.

Pengene skal brukes til å forbedre medisinsk forskning i Sverige.

Bygdelaget og den lokale menigheten fikk også noen millioner hver.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram