TAKKER:  — Jeg vil takke alle landene som har støttet oss, sier utenriksminister Margot Wallström. Foto: Vilhelm Stokstad / TT / NTB Scanpix
TAKKER: — Jeg vil takke alle landene som har støttet oss, sier utenriksminister Margot Wallström. Foto: Vilhelm Stokstad / TT / NTB ScanpixVis mer

To svensker løslatt i Syria

Har vært fanget i halvannet år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To svensker som har vært holdt fanget i Syria, er blitt løslatt, opplyser det svenske utenriksdepartementet.

Det var krigere for Nusrafronten som tok de to svenskene til fange, ifølge Hala Husni Fariz, Palestinas ambassadør i Sverige.

- Den palestinske sikkerhetstjenesten har forhandlet indirekte med gisseltakerne, via personer som vet hvordan man kommer i kontakt med dem, sier Fariz.

Forhandlingene skal ha pågått over to måneder.

- Jeg vil takke alle landene som har støttet oss. En spesiell takk til Palestina og president Abbas personlig, som har engasjert seg på en avgjørende måte, sier utenriksminister Margot Wallström, som legger til at også Jordan har spilt en viktig rolle i arbeidet.

Ifølge avisen Expressen har de to svenskene vært fanget i halvannet år, under svært krevende forhold. Det er foreløpig uklart hvorfor de var i Syria og hvor de er blitt holdt. Utenriksminister Wallström kan heller ikke si noe om hva som utløste fangenes løslatelse, eller hvorvidt det ble stilt krav om løsepenger.

Ledelsen i en pinsemenighet bekrefter imidlertid at en 33 år gammel mann som tilhører menigheten, er blant de to som nå er sluppet fri. Begge skal nå være tilbake i Sverige.

(NTB)