Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To svensker lurte unge jenter, dømt for over 800 lovbrudd

Manipulerte jenter fra 9 til 14 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn er i en svensk domstol dømt til henholdsvis fem år og to år og ni måneder i fengsel for å ha lurt unge jenter til å utføre seksuelle handlinger på seg selv.

De to mennene, på 32 og 52 år, er til sammen dømt for nesten 850 lovbrudd i saken, som omtales som en av Sveriges største saker av sin karakter. Jentene var i alderen 9 til 14 år og ble manipulert til å kle av seg og utføre seksuelle handlinger på seg selv.

Mennene er blant annet dømt for grov utnyttelse av barn og brudd på loven om overgrepsbilder av barn. Påtalemyndigheten fikk ikke medhold i påstanden om seksuelle overgrep.

- De er dømt for å ha lurt barn til å posere på grove bilder, og det er helt riktig, men vi er klart misfornøyde med at de ikke dømmes for seksuelle overgrep mot barn. Det er noe vi helt klart vil se nærmere på når vi analyserer dommen, sier aktor Charlotta Tanner.

Tror dommen blir anket Mennene latet som om de var gutter i 13-14-årsalderen på diverse chatteforumer. Der fikk de jenter i alderen 9 til 14 år til å utføre seksuelle handlinger på seg selv.

Tanner mener det burde ses på som like alvorlig som om de skulle forgrepet seg på jentene.

- Disse lovbruddene er ikke mindre alvorlige for dem som er blitt utsatt for dem, sier Tanner.

Hun sier dommen etter all sannsynlighet vil bli anket.

Må betale erstatning 52-åringens advokat, Eric Dufvenmark, sier på sin side at dommen gjenspeiler lignende saker som tidligere har vært oppe for retten.

- Når det gjelder min klient, har det ikke vært situasjoner som gjør det mulig å dømme ham for seksuelle overgrep. Det har også tingretten sett, sier han.

32-åringen, som er fra Gotland, dømmes i tillegg til å betale ofrene en erstatning på 517 000 svenske kroner. Han ble dømt for nesten 700 lovbrudd mot 40 jenter. 52-åringen, som er fra Stockholm, må betale 135 000 kroner i erstatning. Han ble dømt for rundt 150 lovbrudd mot 13 jenter.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook