Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To sydendager til. Så kommer regnet

De som elsker varmen bør utnytte den nå, mens dem som mener det er noen knepp for varmt kan glede seg til søndag.

SOL FØR REGN: Berit og Kjell Gotenborg koser seg i sola ved Son. Foto: Nina Hansen / Dagbladet.
SOL FØR REGN: Berit og Kjell Gotenborg koser seg i sola ved Son. Foto: Nina Hansen / Dagbladet. Vis mer

De siste dagene har det vært varmt i store deler av landet, til glede for alle de som setter pris på det. Og til fortvilelse for dem som sliter med å sove i tropenettene, eller de som med bekymring noterer varmerekorder nord for polarsirkelen.

Finværet - for dem som regner det som det - fortsetter i to dager til, med varsel om temperaturer over 30 dager på steder som Voss, Otta og Kongsvinger, og solbrille-emoji i Meteorologisk institutts Twitter-oppsummering.

- Stikkordet nå er knallvær i noen dager til, med temperaturer over 30 dager både i dag, i morgen og lørdag, sier statsmeteorolog Martin Granerød til Dagbladet.

Værskifte

For dem som synes det har blitt litt vel hett, har meteorologene samtidig gode nyheter: Fra lørdag kveld/søndag morgen kommer det et tydelig værskifte, og de fleste steder vil det bli regn og kjøligere vær.

- I løpet av lørdagen kommer det inn et frontsystem fra Nordsjøen som vil bre seg nordover og gi skyer og regn, sier Granerød.

Lavtrykket vil nå Sørlandet og Vestlandet først, før det går nordover.

- For Østlandet og Trøndelag vil det nok drøye til søndag før det treffer. Det blir litt reprise av det vi hadde forrige helg, sier meteorologen.

Norsk sommer

Etter regnet er det varslet noe mer ustabilt sommervær, litt likere det vi I hvert fall tidligere regnet som vanlig norsk sommervær.

- Vi har veldig fint vær en lengre periode, på grunn av høytrykk som har ligget gunstig til, med luftmasser som har kommet sørfra. Dette erstattes nå av lavtrykksaktivitet og luftmasser fra havet. Da blir det litt regnbyger, men ikke helt grått, det vil bli perioder med sol også, sier Granerød.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!