To sykepleiere kan ha drept 200 pasienter i Uruguay

Ifølge politiet kan ofrene ha blitt forgiftet.

SYKEHUSET: Her er det offentlige sykehuset Maciel i Montevideo, Uruguay. En sykepleier som er ansatt her er arrestert etter politiet har avdekket en rekke mistenkelige dødsfall ved sykehuset. Foto: AP Photo/Matilde Campodonico/Scanpix
SYKEHUSET: Her er det offentlige sykehuset Maciel i Montevideo, Uruguay. En sykepleier som er ansatt her er arrestert etter politiet har avdekket en rekke mistenkelige dødsfall ved sykehuset. Foto: AP Photo/Matilde Campodonico/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To mannlige sykepleiere har blitt arrestert i Uruguay etter flere titalls mistenkelige dødsfall ved to sykehus i hovesstaden Montevideo, skriver BBC.

Drapene skal ha skjedd på Maciel sykehuset og sykehuset Spanish Mutual Care. Sykepleierne, på 49 og 36 år, jobbet på hvert sitt sykehus.

Ikke dødssyk Politiet sier at det er snakk om minst 50 drap, men tallet kan være så høyt som 200, skriver El Pais.

Politiinspektør Jose Luis Roldan har fortalt at gift fra Brasil hadde blitt brukt på pasienter som var i kritisk tilstand, ifølge nyhetsbyrået AP.

Men etterforskerne tror at ikke alle ofrene var dødssyk.

Saken har fått navnet «Operation Angels», og begynte etter et anonymt tips for to måneder siden, ifølge El Pais.

Egen etterforskning En talsperson for ett av sykehusene sa at dødsfallene var en konsekvens av noe som ikke var vanlig praksis hos dem, skriver BBC.

De rettsmedisinske undersøkelsene er ikke ferdige, og det kan ta flere dager før politiet kan si noe mer om saken.

Helsemyndighetene har i en uttalelse opplyst om at de samarbeider med politiet i en sak om at det kan ha foregått noe kriminelt i helsesektoren, skriver BBC.

De uttrykte en dyp bekymring, og fortalte at de også etterforsker saken.