To tatt av snøskred

To personer ble tatt av et snøskred nær Jølster i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Raset har gått i Dvergdalsdalen i Jølster og er 50 meter bredt og 75 meter langt. Skredomrpdet ligger nedenfor Grovabreen. Politiet fikk melding om raset klokka 13.20 i ettermiddag.

En person er savnet i et turlag på 13 personer. En person er funnet lettere skadd etter raset. Den skadde er bragt til en gård i nærheten som fungerer som en base for redningsoperasjonen, opplyser Hovedredningssentralen på Sola til Dagbladet.no.

Det er overskyet i Dvergsdalen og rundt 1 grad, melder Storm Weather Center. Været skal ikke være til hinder for leteaksjonen.

Stor aktivitet

- Det er stor aktivitet innover dalen. Jeg kan se to helikoptere i lufta og et på bakken. Flere redningsmannskaper er inne i rasområdet, sier Solfrid Dvergsdal til Dagbladet.no.

Hun opplyser at et er litt skodde i høyden der leteaksjonen pågår.

Dvergsdalen er et populært turområde. Flere turlag arrangerer turer til Grovabreen som ligger i Dvergdsdaldalen inn mot en sidedal som heter Fagredalen. Breen ligger 1637 meter over havet. Et turlag fra Indre Sunnfjord Turlag skulle inn i dalen i dag, men om det er de som er rammet av raset er uklart.

Redningshunder deltar

Politiet og mannskaper fra Norske redningshunder deltar i redningsaksjonen. Også Luftambulansen er rekvirert samt de lokale redningsgruppen i Røde Kors i Jølster og Sogndal. Også medlemmer fra Heimevernet deltar.

- Alle redningshundene i Sogn og Fjordane deltar på rasstedet. Vi har tre hunder fra Sogn og Fjordane og to fra Voss. I tillegg rykket vi ut med hunder fra Bergen, sier Kjell Tore Bakketun i Norske Redningshunder til Dagbladet.no.

330-skvadronen har sendt et Sea King redningshelikopter til rassområdet. Det er utstyrt med varmesøkende kamera som kan finne mennesker i livet i snømasser. Redningshundene som søker etter folk kan finne mennesker tre meter ned i snømassene får Dagbladet.no opplyst.

RASOMRÅDET:</B> Bildet viser veien opp til Grovabreen med Fagredalen til venstreder raset angivelig skal ha gått.