To tatt etter sjokkranet

En 37-åring og en 25-åring ble pågrepet i går kveld, etter ranet i Stavanger som endte med drapet på en politimann. Politiet jakter fortsatt på minst fire navngitte personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Allerede ved 17-tida i går opplyste politiet at de hadde siktet to personer for tyveri av en eller flere av bilene som ble brukt under ranet i Stavanger i går.

- Det er to personer som vi har utferdiget pågripelsesbeslutning på. De er ikke er siktet for ranet, men for tyveri av biler som er brukt i dette ranet, sa etterforskningsleder Bjørn Andersen.

En time seinere gikk politiet til aksjon, og pågrep ifølge VG en 25 år gammel mann i Ski i Follo. Seinere på kvelden ble en 37 år gammel mann pågrepet ved Enebakk i Akershus. Han skal være kjent for å forsyne ranere med stjålne biler.

Etterlyst

Ransbilene ble stjålet i Oslo før jul, mens de falske skiltene som var påsatt, ble stjålet på Tåsen 1. april i år.

Selv om de to pågrepne ikke er siktet for selve ranet, kan de sitte med svært viktig informasjon om hvem som står bak. Politiet har sendt ut en intern etterlysning på fire personer fra Tveita-gjengen og B-gjengen som de vil alibisjekke.

Flere andre personer som er tilknyttet det kriminelle miljøet i Oslo sjekkes også opp mot ranet i Stavanger.

Drept på stedet

Politiførstebetjent Arne Sigve Klungland (53) satt ubevæpnet i kommandobilen da ransmannen uten forvarsel avfyrte flere dødbringende skuddsalver. Skuddene gikk rett inn i frontruten og ut gjennom bakruten.

Klungland døde momentant.

Kommandoranet tok bare 25 minutter fra ranerne slo til mot Nokas få minutter etter klokka åtte i går, til den dramatiske flukten fra Domkirkeplassen. Tre av ransbilene ble funnet brennende i Strandalsveien klokka 08.37.

Politiet skal ha pressekonferanse klokka ti i formiddag. Dagbladet.no følger utviklingen i saken.

POLITIAKSJON: Bevæpnet politi søkte i går gjennom Sørmarka utenfor Stavanger i jakten på ranerne.
JAGER RANERNE: Store politistyrker var i aksjon i Ullandhaugskogen, i nærheten av stedet hvor fluktbilene ble påtent.
DREPT: Arne Sigve Klungland (53) ble drept av ranerne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer