To tatt for gigantran

En mann og en kvinne ble arrestert i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Kent har arrestert to mistenkte etter gigantranet som ga minst 300 millioner kroner i utbytte, melder Times. De to mistenkte er en 29 år gammel mann og en 31 år gammel kvinne. De er nå inne til avhør som mistenkte for ranet.

- Disse arrestasjonene er en positiv utvikling i den  tidlige fasen av etterforskningen, sier visepolitimester Adrian Leppard til AP.

Politiet i Kent har allerede mottatt mer enn 400 tips fra publikum i saken.

Enorm dusør

Tidligere i dag ble det klart at Securitas og forsikringsselskapene har utlovt en dusør på 2 millioner pund, nesten 24 millioner kroner for å få oppklart det brutale ranet.

Ranerne stakk av med minst 295 millioner kroner, men det spekuleres i at beløpet kan være nærmere 500 millioner.

- Det er en betydelig sum, men den reflekterer hvor alvorlig dette ranet er. Det er viktig å huske på at dette er en farlig bevæpnet gjeng. De er ansvarlig for at en ung familie, en liten gutt og 14 ansatte har vært gjennom en fryktelig opplevelse, sier visepolitisjefen i Kent, Adrian Leppard til BBC.

Hjelp fra innsiden

Politiet mener at ranerne må ha hatt hjelp av noen på innsiden.

- Dette har tydeligvis vært planlagt over lang tid. Ranerne har svært god kjennskap til depoet, sikkerhetsrutiner og depotsjefen og hans familie, sier politiet.

Ranerne kidnappet depotsjefen tirsdag kveld, de kidnappet også hans kone og sønn og truet med å ta livet av dem. Inne i depoet bandt de 14 ansatte og truet dem med våpen.

En time etter at ranet var over klarte de ansatte å komme seg løs og tilkalle politiet.  

Politiet har varslet alle havner og flyplasser for å hindre ranerne i å komme seg ut av landet.