To tatt for parteringsmordet

Politiet i Halmstad pågrep i går to menn for drapet på Marcus Norén.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ikke drept etter vampyrspill

Rett etter klokka 14.00 i dag kom politiet til et gjennombrudd i den makabre drapssaken. De oppsøkte da en leilighet i Halmstad og to menn ble tatt inn til avhør.

I kveld ble restene av Marcus Noréns kropp båret ut av leiligheten der de to ble pågrepet og fraktet bort, ifølge Aftonbladet.se.

Kjenninger av politiet

En 46-årig mann er pågrepet og siktet for mord. En 28-åring er også pågrepet, han er siktet for medvirkning til mord.

46-åringen har kommet med visse innrømmelser, mens 28-åringen nekter alt.

- 46-åringen har gjort visse innrømmelser. Men jeg kan ikke gå inn på hva det innebærer, sier politiinspektør Dan Larsson ved politiet i Halmstad til NTB.

Resten av Marcus Noréns parterte kropp er funnet i leiligheten der mennene ble tatt. Leiligheten ligger bare et noen hundre meter fra der hodet ble funnet.

- Begge mennene er tidligere kjente for politiet for vold, sier etterforskningsleder Lars Hamrén på en pressekonferanse i Halmstad i kveld. De to skal tilhøre et rusbelastet miljø.

- Vi ventet på gata da de to mennene kom til leiligheten, sier Hamrén som ikke vil avsløre detaljer omkring det avgjørende tipset som ledet til pågripelsen.

Tidligere har hodet og en ytterligere kroppsdel tilhørende Norén blitt funnet. Resten av kroppen i leiligheten var dekket av ukjent materiale, men ble funnet uten problemer av politiet, skriver Expressen.

Pågrepet ved 14-tida

Omtrent 20 minutter etter at 46-åringen ble tatt inn til avhør i dag ble 28-åringen avhørt med jakke over hodet.

Pågripelsen skjedde i Söderlingsvägen i Halmstad. Det var etter tips politiet kom på sporet av de to mennene.

Politiets etterforskningsleder Lars Hamrén kom personlig til stedet hvor pågripelsen skjedde for å inspisere åstedet.

Politiet har ikke funnet noen forbindelse mellom de to pågrepne og den drepte. Etterforskerne avviser nå alle spekulasjoner om en kobling mellom rollespillene som Norén likte å delta i.

- Vi har ikke funnet noe som tyder på at de to har hatt kontakt med den døde tidligere. Vi vet foreløpig ingenting om motivet, sier Larsson. Politiet har ikke funnet noen motiv for mordet.

- Det er heller ingenting som tyder på at de to pågrepne har drevet med rollespill, sier Larsson til NTB.

- Mye arbeid gjenstår, men vihar i alle fall kommet godt på vei, sier Lars Hamrén til TT.

Flere funn i dag

I går borret politiet opp ett 40-talls nye hull i isen. Likhundene søkte i området og markerte kraftig ved fire av hullene. Det er disse hullene man har konsentrert seg om i dag.

Parteringen i Halmstad

Marcus Norén (22) er funnet drept. Flere kroppsdeler ble funnet og i dag melder politiet at hele kroppen er funnet.

Funnstedet: 30. desember fant et søskenpar på 10 og 13 år et fastfrosset og blodig hode i isen i elva Nissan i Halmstad. Dagen etter fant politiet flere kroppsdeler 500 meter lenger opp i elva. I går markerte sporhunder samme sted, men dykkerne fant ingenting. I dag har politet hentet opp gjenstander fra vannet, men de vil ikke bekrefte at dette dreier seg om flere kroppsdeler.

Vitner: Så langt har ingen vitner meldt seg. 22-åringen ble sist sett natt til lørdag, da han forsøkte å få servering på utestedet La Cocaracha, som var stengt. Søndag ble Norén meldt savnet av sine foreldre.

Polititeori: Politiet innrømmer at de sjekker rollespillmiljøet Norén var en del av, men ser ingen umiddelbar sammenheng mellom drapet og miljøet.

Antakeligvis har politiet gjort flere funn i dag med hjelp av dykkere.

Dykkerne har siden i ni-tida i dag jobbet i strandkanten og gjort risikofylte dykk på mellom en og seks meter i området.

Dykkere har hentet opp gjenstander har blitt lagt i plastposer. Politiet vil ikke bekrefte om dette dreier seg om flere kroppsdeler eller noe annet som kan ha ledet fram til ettermiddagens gjennombrudd.

Foreldrene til 22-åringen meldte sønnen savnet 28. desember. To dager senere fant to lekende barn hodet hans frastfrosset i isen i Nissan.

Dagbladet.no følger saken.

DREPT:</B> Politiet har jaktet på en parteringsmorder etter at 22-årige Marcus Norén ble funnet partert i Halmstad i Sverige.
<B>NYE FUNN I DAG:</B> Hunden Oakley gjør en kraftig markering ved et av ishullene politiet har fått saget opp med elsag. Det var her hodet til Marcus Norén først ble funnet, siden har politiet funnet flere kroppsdeler i området.
HER BLE DE TO PÅGREPET:</B> Bare et par hundre meter fra leiligheten ble det avkappede hodet først funnet.
<B>HENTET UT RESTEN AV KROPPEN: Resten av Marcus Noréns parterte kropp ble funnet og båret ut av leiligheten i kveld.