To tatt i Israel-demonstrasjon

To personer ble i ettermiddag pågrepet fordi de kastet stein og knuste ruter på Israels ambassade i Oslo i forbindelse med en demonstrasjon til støtte for palestinerne i Midtøsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om lag 200 personer demonstrerte mot Israels behandling av palestinerne i Midtøsten. Demonstranter ble møtt av politi og sperringer foran Israels ambassade.

- De to ble brakt inn av politiet. Hva som skjer videre med dem, er foreløpig uklart, sier operasjonsleder Bjørn Ølstad i Oslo politidistrikt.

Politiet tok tydeligvis ingen sjanser mot uro og anfall på ambassaden og hadde gardert seg ved å plassere et betydelig antall politifolk med hjelmer og skjold i området rundt Israels ambassade i Oslo.

Demonstrantene anført av trommeslående blitzere med ansiktsmasker av palestina-skjerf, ropte slagord som «Israel har blod på henda, fritt Palestina» og «Hva synes vi om Israel? Dårlig, dritdårlig æsj, æsj, æsj».

Demonstrasjonen startet på Universitetsplassen. Demonstrantene, mange unge, gjorde holdt uten for Utenriksdepartementet og den amerikanske ambassaden på Drammensveien der publikum kunne høre slagord som: «Fan ta USA, fritt Palestina».

(NTB)