To telefoner - så stopper alle spor

Fem måneder siden Terje fra Horten forsvant i Sverige. - Et mysterium, sier politi og øyboer ved Stockholm.

FORSVUNNET: Norske Terje Johansen (61) forsvant sporløst i Sverige i begynnelsen av desember. Fremdeles er mysteriet uløst mer enn fem måneder seinere. Video: Viaplay Efterlyst Sverige. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

To telefonoppringninger med hans egen mobiltelefon til norske numre er de to siste sikre sporene etter savnede Terje Johansen (61), som forsvant plutselig på den bevoktede militærøya Muskö utenfor Stockholm 1. desember i fjor.

- Saken er fortsatt et mysterium, sier kriminalinspektør Lotta Thyni i Stockholm-politiet til Dagbladet, mer enn fem måneder etter at gåten rundt mannen og bilen fra Nykirke i Horten startet.

Søk i vinter med hunder, politi og lokalkjente på frossen mark og i sommerhus på den vinterøde øya, ga ingen spor.

Leting skulle etter planen vært tatt opp igjen når vinter og tele forsvant, og trente hunder får nye lukteimpulser.

Venter på hunder

- Vi er forsinket fordi de beste hundene er opptatt med andre oppdrag. Det blir ny leteaksjon på Muskö uten at jeg vet når, sier kriminalinspektør Lotta Thyni.

Hun jobber i Stockholm-politiets avdeling for grove forbrytelser.

Politiet holder fortsatt muligheten for at et drap kan ligge bak Terje-mysteriet, selv om ingen er mistenkt eller pågrepet.

Blant de sikre fakta i saken er at Terje Johansen kjørte alene hjemmefra Nykirke i Horten tidlig formiddag 30. november i fjor i sin nyanskaffede, blå Isuzu pickup-bil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer