TO DØDE: To personer er døde etter en voldsepisode i Trondheim sentrum i kveld, opplyser politiet i en pressemelding. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TO DØDE: To personer er døde etter en voldsepisode i Trondheim sentrum i kveld, opplyser politiet i en pressemelding. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

To tenåringer døde etter voldsepisode i Trondheim

Mann skutt av politiet under pågripelse.

To personer døde av skadene de ble påført under en alvorlig voldsepisode på en privat adresse i Trondheim sentrum i kveld, melder politiet i en pressemelding like før klokka 21.00.

En mann ble kort tid etter pågrepet på Sentralstasjonen i Trondheim i forbindelse med hendelsen.

Mannen ble skutt i beinet av politiet under pågripelsen og er sendt til St. Olavs hospital for behandling. Tilstanden beskrives som alvorlig.

Ytterligere en person ble skadd i hendelsen, denne personen betegnes også som alvorlig skadd, men var ved bevissthet da han snakket med politiet. Vedkommende befinner seg nå på St. Olavs hospital og vil gjennomgå operasjon i kveld, ifølge politiet.

Alle de involverte er menn i slutten av tenåra.

Siktet for drap

Klokka 22.30 holder politiet en pressekonferanse om hendelsen. Der opplyser de om at de fire involverte befant seg sammen på den private adressen. De opplyser også om at alle er av utenlandsk opprinnelse.

- En person er pågrepet og siktet for drap, sier påtaleansvarlig Eli Nessimo.

Politiet kan på nåværende tidspunkt ikke si noe om motiv eller bakgrunn for hendelsen. De kan heller ikke si noe konkret om hvilken relasjon de involverte har hatt til hverandre.

- Det var opplysninger fra den skadde som gjorde at vi klarte å spore opp den antatte gjerningspersonen, sier Anders Sunde-Eidem, leder av Felles enhet for etterforskning og etterretning.

Har du bilder, tips eller video? Ta kontakt med Dagbladet på 24 00 00 00 eller 2400@db.no.

SPERRET AV: Politiet har sperret av åstedet og krimteknikere er sendt til både den privateadressen og Sentralstasjonen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SPERRET AV: Politiet har sperret av åstedet og krimteknikere er sendt til både den privateadressen og Sentralstasjonen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Det var klokka 17.54 at operasjonssentralen mottok melding om at en person hadde blitt utsatt for vold og at det var flere personer på stedet.

Politiet tok seg inn i leiligheten klokka 18.09 og fant de to alvorlig skadde. Mistenkte ble pågrepet klokka 18.38.

Politiet har sperret av åstedet og krimteknikere er sendt til både den private adressen og Sentralstasjonen.

Etterforskning er iverksatt og Spesialenheten er orientert om at politiet har avfyrt skudd.

- Vi gjorde søk etter en navngitt gjerningsperson, som ble lokalisert på sentralbanestasjonen. Mannen ble anropt, og skutt i beinet i forbindelse med pågripelsen, sier operasjonsleder Ebbe Kimo til Dagbladet.

Spesialenheten har besluttet å etterforske politiets håndtering av pågripelsen, opplyser lederen for Spesialenheten i Midt-Norge, Halvor Hjelm-Hansen, til NTB.

- Vi er i ferd med å gå i gang med avhør, sier han.

Spesialenheten iverksetter rutinemessig etterforskning av saker der det er personskade som følge av bruk av politiets tjenestevåpen. Det er uklart hvor lang tid etterforskningen vil ta, opplyser Hjelm-Hansen.

- Men det vil nok gå noen uker. Det er snakk om både avhør og teknisk etterforskning, sier han.

Dagbladet følger saken.

SKUTT: Den antatte gjerningspersonen ble skutt av politiet under pågripelsen på sentralstasjonen i Trondheim. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SKUTT: Den antatte gjerningspersonen ble skutt av politiet under pågripelsen på sentralstasjonen i Trondheim. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer