Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To tenåringer drept i israelsk angrep mot Gazastripen

To palestinske gutter, begge 17 år gamle, ble søndag skutt og drept av israelske soldater på Gazastripen, opplyser palestinske helsearbeidere. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to guttene ble drept ved grensen til Israel ved Rafah sør på Gazastripen, ifølge øyenvitner.

Den israelske hæren har forklart at soldatene skjøt «varselskudd» da de ble mistenksomme fordi flere palestinere nærmet seg grensen.

Like før guttene ble drept, hadde Israel gjennomført en rekke luftangrep mot den palestinske enklaven, angrep som var rettet mot det den israelske hæren omtaler som «18 av Hamas' terrormål».

En palestinsk sikkerhetskilde har oppgitt at angrepene rammet tre baser tilhørende Hamas øst på Gazastripen.

Opptrappingen kommer etter at fire israelske soldater ble såret av en bombe plassert på grensen mellom Israel og Gazastripen, og etter at et prosjektil skutt fra Gazastripen traff en israelsk by ved grensen.

To av soldatene ble alvorlig såret av bomben, opplyser hæren.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu kalte hendelsen på grensa for svært alvorlig og lovet «en passende reaksjon». Den omtales som en av de alvorligste på grensa til den Hamas-styrte enklaven siden 2014.

En utbrytergruppe har tatt på seg ansvaret for bombefellen, men Israel legger likevel skylden på Hamas.

Slik vi ser det er Hamas ansvarlig, sier talsmann Jonathan Conricus og legger til at bomben ble plassert under en protest arrangert av gruppen.

Israel holder Hamas ansvarlig for alle angrep som kommer fra enklaven.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!