Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To tenåringer fra Vanylven døde, en kritisk skadd

Bilen de satt i kjørte i fjellveggen i Eid kommune i Nordfjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

To tenåringsgutter fra Vanylven omkom i en bilulykke lørdag ettermiddag. En tredje tenåring ble kritisk skadd da bilen kjørte i fjellveggen i Eid kommune i Nordfjord.

- En person døde på stedet og en senere. Alle er tenåringer, sier operasjonsleder Per Rimmen i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Ulykkesbilen skal ha krasjet i autovernet og fjellveggen ved Haus mellom Kjølsdalen og Bryggja, ifølge NRK.

Ikke helikopter

De to skadde ble brakt til sykehus i Nordfjordeid.

- En er kritisk skadd og er på vei til Haukeland sykehus. En er lettere skadd, sier Rimmen. Det er sjåføren av bilen som er minst skadd.

På grunn av flyforbudet måtte den skadde kjøres i ambulanse til Bergen i stedet for i helikopter, en tur som tar flere timer. Ved 18-tiden ble tilstanden betegnet som kritisk.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 15.15. Bilen var på vei østover fra Måløy i retning Eid da det gikk veldig galt.

- Ulykkeskommisjonen er koblet inn i saken, slik de blir ved alle større ulykker. De vil bistå under hele åstedsundersøkelsen, sier operasjonslederen.

Etterforskningen på ulykkesstedet var ikke ferdig lørdag kveld, og vil fortsette søndag.

Krisehjelp

Alle de fire guttene er hjemmehørende i Vanylven kommune på Sunnmøre, omkring tre kvarters kjøretur fra ulykkesstedet i Nordfjord. Det bor rundt 3.500 innbyggere i Vanylven. Flere kriseteam arbeidet med å ta seg av de pårørende lørdag kveld.

- Et kriseteam fra Eid kommune tok seg av de pårørende som etter hvert kom til ulykkesstedet. Et annet team i Vanylven var sammen med venner og pårørende som ble igjen der, sier Rimmen sent lørdag kveld.(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!