To tenåringer savnet i fjellet

Nærmere 40 personer fra politiet og Røde Kors leter etter to gutter på 13 og 14 år, som har vært savnet i fjellet ved Signaldalen i Troms siden i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to guttene er på friluftsferie i Norge sammen med to grupper barn og voksne fra Finland. Guttene forlot den ene 14 personer store gruppens teltleir i går kveld for å gå en tur i fjellet.

Guttene, som ikke er fjellvante, fikk beskjed om å ikke gå for langt vekk, og ikke lenger enn til tregrensen.

Dårlig vær

- Guttene er dårlig kledd og har ikke med seg mat, sier vaktleder Trond Amundsen ved Tromsø politistasjon til Dagbladet :på nettet.

Været i området er dårlig. Det regner, temperaturen er omlag 10 grader og tåke gjør at sikten kun er mellom 200 og 400 meter.

Leter i nærområdet

Politiet konsentrerer leteaksjonen i en radius på to kilometer, rundt teltleiren guttene forlot i går kveld. Så fort været blir bedre settes et helikopter inn i søket etter de unge guttene. Tre hundeekvipasjer deltar i leteaksjonen. Terrenget der de to forsvant er bratt og vanskelig å bevege seg i, får Dagbladet opplyst.

Prest bistår

Politiet har funnet fram til en finsk vikarprest i Storfjord menighet i Troms. Han skal bistå de 24 andre i reisefølge, slik at de kan snakke ut om det som har skjedd. De andre er nå bragt ned fra fjellet og til bebyggelsen.

Forsvaret bistår

Om kort tid vil soldater fra flere avdelinger i Troms bistå letemannskapene. De vil sørge for at det blir satt opp varmetelt, delt ut tepper og de bidrar med beltevognmannskaper.