To terrormistenkte drept

Knyttes til gisselmassakren i Saudi-Arabia i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saudiarabiske myndigheter hevder at de to al-Qaida-mistenkte som ble skutt og drept ved byen Ta'if vest i Saudi-Arabia i dag har forbindelse til gisseldramaet i Al-Khobar i helgen

22 mennesker ble drept i terrorhandlingen i helgen, og saudiarabisk politi har de siste dagene drevet en intens klappjakt på de tre gisseltakerne som unnslapp lørdag.

En av de drepte var blant de mest ettersøkte terroristene i landet, opplyser en politikilde.

Skyteepisoden oppsto da saudiarabiske sikkerhetsstyrker jaktet på tre gisseltakere som lørdag unnslapp etter et gisseldrama i byen Al-Khobar, der 22 mennesker ble drept. I Al-Hada-området utenfor Ta'if ble soldatene beskutt av flere geværmenn, og fulgte etter dem i helikopter til fjellene nær den hellige byen Mekka.

Ifølge Al-Arabiya er geværmennene ettersøkte terrorister fra al-Qaida-nettverket.

Al-Arabiya rapporterer også at det ble funnet våpen og ammunisjon på de drepte, og en av dem skal ha vært utkledd som kvinne.

I en annen hendelse i hovedstaden Riyadh skal militante islamister ha skutt mot et amerikansk boligområde i dag, ifølge diplomatkilder.

- Vi har ingen detaljer om hendelsen, og vet ennå ikke om noen er drept, sier diplomaten.

Amerikansk militærpersonell ble også beskutt utenfor Riyadh i dag, men ingen skal ha blitt såret, opplyser den amerikanske ambassaden. Soldatene er i Saudi-Arabia for å trene opp den saudiarabiske nasjonalgarden.

(NTB-Reuters)