Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To ti år gamle jenter lurte britisk politi trill rundt

Trodde ei lita jente var innelåst med sin syke mor.

BA OM HJELP: Politiet her i West Yorkshire ble lurt trill rundt av en innringer som latet som vedkommende var ei tre år gammel jente. Foto: Keith Hammett / Dagbladet
BA OM HJELP: Politiet her i West Yorkshire ble lurt trill rundt av en innringer som latet som vedkommende var ei tre år gammel jente. Foto: Keith Hammett / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet iverksatte en massiv etterforskning, og etterlyste innringeren via BBC, etter at de mandag formiddag mottok det som framsto som en desperat bønn om hjelp fra ei lita jente med en syk mor, som bodde i Leeds-området.

Ved 1725-tida melder West Yorkshire-politiet at nødanropet - som ble påstått å være fra «Ellie (3)» - var en bløff.

Det var to ti år gamle jenter som ringte, og politiet er nå i kontakt med deres foreldre. Politiet klarte til slutt å finne ut hvilket mobilnummer det ble ringt fra.

Ba om hjelp Politiets talsperson Lisa Griffin uttalte tidligere i dag at «jeg ber folk om å høre nøye på Ellies stemme, se over informasjonen som foreligger og umiddelbart gi lyd hvis de kjenner igjen Ellie eller moren hennes».

Nå bekrefter politiet altså at de ble lurt trill rundt. Anropet var en «hoax», melder West Yorkshire-politiet - altså reinspikka løgn, på godt norsk.

- Vi er glade for at etterforskningen har vist at det ikke var noen liten jente og mor som trengte hjelp, sier Griffin nå.

«Innelåst» Opplysningene som kom fram i samtalen var som følger:

• Jenta heter Ellie, er tre år gammel og bor i Leeds
• Moren heter Stacey Hall
• De to bor i husnummer 23, i ei gate som inneholder ordet «Court» (noe som ikke er uvanlig i England)
• Moren har falt om på gulvet, og nå rører hun seg ikke lenger. Hun har en toast-skive i hånda.
• Besteforeldrene hennes bor i Bridlington i East Yorkshire
• Jenta selv har ropt til moren og prøvd å dytte på henne
• Huset var låst - både fram- og bakdøra - og jenta kom seg ikke ut

Etterforsket Til tross for disse opplysningene og en hektisk, innledende etterforskning klarte ikke politiet å finne ut hvor Stacey Hall bor eller nærmere om hva som har skjedd.

Nå er bløffen avslørt.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media