To tiltales for drap på kjendis-torpedo

Riksadvokaten kommer trolig bare til å tiltale to menn for drap, etter at den kjente torpedoen Eivind Johansen (30) ble skutt i lokalene til MC-klubben Untouchables i Strømsveien i Oslo før jul i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele sju personer har vært drapssiktet og sittet i varetektsfengsel i saken.

En 28-åring har tilstått å ha skutt, men han har aldri erkjent straffskyld for drap. Han hevder at han handlet i nødverge. Det er avklart at denne mannen får en drapstiltale mot seg.

Det samme gjelder for en kamerat, som ga drapsvåpenet til 28-åringen. I dette tilfellet vil det være snakk om medvirkning til drap.

Etter det Dagbladet kjenner til, skal det også ha blitt vurdert tiltale for medvirkning til drap for en tredjeperson, som befant seg i samme etasje som drapet skjedde.

Finanskontakter

Drapet på torpedokjendis Johansen vakte betydelig oppsikt, ikke minst fordi Johansen hadde kontakter direkte inn i bestemte finansielle miljøer i Norge, men også fordi han var en av landets mest kjente pengeinnkrevere.

Johansen var på et pengeinnkreveroppdrag da han kom til MC-klubben i midten av desember i fjor. Etter at 30-åringen var skutt og drept ble han fraktet bort i bil til Hadeland, hvor han ble funnet etter tips til Oslo-politiet et par- tre dager seinere.

Hevnfrykt

Etter det Dagbladet kjenner til, har enkelte av dem som på drapstidspunktet var tilknyttet Untouchables i perioder etter drapet valgt å gå i skjul. Det kan de ha gjort av frykt for hevnaksjon på vegne av Johansen, som hadde gode kontakter i motorsykkelklubben Hells Angels. Hells Angels har et meget dårlig forhold til Untouchables.

Oslo-politiet fikk sterk kritikk for de metoder som ble brukt i etterforskingen. Sju personer ble framstilt for varetektsfengsling, fem av dem ender nå trolig opp som vitner i selve drapssaken.

- Politiet arresterer vitner, hevdet forsvarerne den gang, og de fikk rett.